Bol bol nar suyu içmek kalbi sağlam tutar, kanser riskine ve cinsel sorunlara karşı vücudu güçlendirir ve korur. Nar meyvesinin %15′inin karbonhidrat, %0,8′inin protein olduğunu, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından da çok zengindir.
Nar Suyunun Faydaları:
Başta kırmızı renkli olmak üzere tüm sebze ve meyvelerde vitamin bulunur, fakat Narda, E vitamininden 20 kat daha güçlü olan polifenol maddesi bol miktarda bulunur. Antioksidan özelliği olan bu madde, aynı zamanda kalp hastalıkları ile cinsel problemleri önler. Bilimsel açıklamalara göre, 6 hafta boyunca nar suyu içenlerin kalp krizi riski yüzde 17, kansere yakalanma riski yüzde 22, cinsel problem yaşama riski ise yüzde 16 oranında azalıyor. Narın olumlu etkisi tüm meyvelerden çok daha kısa sürede ortaya çıkar. Bilim adamalarına göre Nar aşırı tüketildiğinde bile herhangi bir olumsuz etki yapmaz. Önceki araştırmalarda da, narın şu faydaları ortaya çıkartılmıştı: Kolesterolü, şekeri dengeliyor, ishali kesiyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, başta prostat ile cilt kanserini, enfeksiyon ile alerjileri önlüyor ve yaraları iyileştiriyor.
Madde madde sayacak olursak;
- Kalbi kuvvetlendiren nar suyu, karaciğer zafiyetini gidermekte, mide iltihabını ve ağrısını geçirmektedir.
- Nar suyunun harareti giderici özelliği bulunmakta, şeker ve kurdeşen hastalığına iyi gelmektedir.
- Nar suyu yüksek tansiyon hastalığının tedavisinde, kalp ağrılarında, basur hastalığının tedavisinde faydalı olmaktadır.
- Böbrek zafiyetine karşı nar suyu içilmesi yararlıdır.
- Nar ekşisi şeker hastalarına tavsiye edilmektedir.
- Nar şırasının şekerle hazırlanan şerbetinin idrar söktürücü özelliği vardır.
- Romatizma ağrılarının hissedildiği eklem ve uzuvlara nar şırası sürüldüğünde, ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.
- Bayılmalara karşı nar şerbeti içilmelidir. Tatlı nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreeye karşı şifalıdır.
- Narın meyvesi ve suyunun yanı sıra çiçekleri ve kabuğu da yararlarıdır. Nar çiçeği bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir. Boyun tutulmasında nar çiçeği lapası boyna konursa şifalı gelir.
- Narın kabuğu çay gibi demlenerek içildiğinde, mide ve bağırsak hastalıkları ile ishal ve dizanteriye karşı oldukça faydalı olmaktadır.
Mucizevi meyvenin market raflarında satılan suları ise bu faydaları sağlamaktan uzak. Pastörizasyon işlemi ve kutuda bekleme sonucunda meyvenin besin değerinde kayıplar meydana getirir. Meyveyi taze olarak yemeli veya taze sıkılmış suyunu içmeli.
Efendiler ellerindeki iktidarı korumak için her türlü kötülüğü göze aldıkları sürece hayat ne doğru ne de güzel olabilir.
YanıtlaSilHayır.
İnsanlar efendi olmanın, esir olmak kadar kötü ve utanç verici olduğunu anlayana kadar hayat kötülükler ve acılar içinde sürüp gidecektir.
Maksim Gorki
Seni o kadar hayal ettim ki artık bir hayalsin.
YanıtlaSilVictor Hugo