11 Temmuz 2012 Çarşamba

Ip Numarası


Normal ev kullanıcıları dinamik ip kullanırlar. Yani sistemi her açışlarında bilgisayarları ilgili DNS’den yeni bir IP adresi alırlar. Sisteminin o açılışta ki Ip adresini öğrenmek için;

1-Sistem trayde ki bilgisayar simgelerini sağ tıkla. Çıkan kutudan durum, özellikler, İnternet erişim kuralları, özellikler yollarını izleyerek ip adresini bulabilirsin.
2-Başlat, çalıştır kısmına ‘command’ komutunu yaz. Dos penceresi açılacak .Pencereye ipconfig yaz, işte karşında IP numaran. Eğer sistemde birden fazla ağ var ise hepsi alt alta sıralanır.
Aşağıya yazacağım adresten de ip adresini öğrenebilirsiniz
.
http://www.ipadresimne.com/

İp numaranızın bilinmesi ile neler olabilir?
1- Sistemine ulaşılabilir ve özel bilgilerin net'e açılabilir.
2- Sistemdeki dosyalarının başına bir sürü şeyler gelebilir.
3- E-posta adreslerin ve içerisindeki adres defterlerin imha olabilir.
4- Sistemde bankacılık bilgilerin(hesap numaraları, şifreleri vs.) art niyetli kişilerin eline geçebilir.
5- Sizin sisteminiz üzerinden(hayalet pc mevzuu) olumsuz bir sürü şey yapılabilir. Kabakta sizin başınıza patlar.
6- Sizlerin adres defterleriniz üzerinden arkadaşlarınızın başına bir sürü şey gelebilir.
İnternette iletişim kurduğunuz her site, her kişi IP numaranızı öğrenebilir. Örneğin buraya her girdiğinizde ya da mesaj yazdığınızda IP numaranız site tarafından kaydedilir. Ya da MSN'de sohbet ettiğiniz kişi IP adresinizi basit yollarla öğrenebilir. Peki ne yapabilir?
Hiç.
Ne zamana kadar? Siz dikkatsizlik edip, her önünüze gelen programı indirip, kurarsanız; size yollanan her dosyayı incelemeden, taramadan açarsanız IP numaranızı bilmelerine gerek kalmaz.
Genelde internette kurbanlar rastgele seçilirler. Çünkü çoğu kullanıcının IP numarası dinamiktir ve modem her açılıp kapandığında değişir. Bu nedenle belli IP'ye saldırı düzenlemek yerine rastgele, açık bulunan bir IP seçmek daha uygundur.
1. Sadece IP numaranızı bilmekle sisteminize ulaşamazlar. Eğer halihazırda bir antivirüs + internet security yazılım kullanıyorsanız, ancak çok profesyoneller sisteminize sızabilir.
2. Yukarıdakiyle aynı.
3. Gelen her e-postayı fütursuzca açarsanız, bilgisayarınıza yerleşecek bir trojan ile bilgilerinizi belli bir yere gönderilebilir.
4. Yukarıdakiyle aynı
5. Yukarıdakiyle aynı, hayalet değil, zombi bilgisayar olacak.
6. Yeni nesil virüler ve türevleri eğer outlook benzeri program kullanıyorsanız buradaki adres defterindeki adreslere kendilerini göndererek yayılmaya çalışırlar.
Sonuç olarak eğer siz dikkatli olursanız, her zaman güncel bir antivirüs, antimalware programı kullanırsanız sadece IP numaranızı bilerek kimse size bir şey yapamaz.

09 Eylül 2011
Optimum

2 yorum:

  1. Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem,
    Boşuna yaşamış olmayacağım.
    Bir yaşamdan acıyı alabilirsem,
    Ya da bir acıyı hafifletebilirsem,
    Ya da bir ardıç kuşunu yuvasına koyabilirsem,
    Boşuna yaşamış olmayacağım.

    Emily Dickinson

    YanıtlaSil
  2. Eğer tanrının mucizeler yarattığına inanıyorsanız,
    şeytanın da birkaç numarası olduğuna inanmalısınız.

    Dexter Morgan

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.