Klasik Batı Müziği eserlerini dinlemeyi sevenlerin iyi bileceği bir konu seçtim. Konuyu kısaca anlatacağım sonunda da görev listesini vereceğim.
Herkes kendine ait olmasını istediği görevi yorumunun başına ekleyerek yazmalı. Eğer yorumunuzun başında görevinizi belli eden notu görmezsem okumadan yorum yazdığınızı düşünürüm.
Resim özellikle Patozaf için eklenmiştir. Çok sevdiğimiz arkadaşımız göze hitap etmezsek kızıyor. Patozaf'ın gönlünü yaptıktan sonra artık başlayabiliriz önce Konçerto ne demekmiş öğrenelim.
Konçerto, sanatçının bir veya birkaç müzik çalgısıyla virtüözitesini (çalma ustalığı) ve müzikal yeteneklerini dinleyiciye sunmak amacıyla icra edilen müzik parçasının genel adıdır.
Genellikle ilk bölüm hızlı, ikinci bölüm yavaş, üçüncü bölüm ise yine hızlı olur. En genel şeklinde bir solo çalgı ve orkestra olur. İlk bölümün sonunda enstrümancının ustalığını gösterebilmesi için bir kadans mevcuttur. Klasik dönemde kadanslar o anda doğaçlama çalınırmış fakat günümüze yaklaştıkça besteciler ya da icracılar kadansları yazılmış bir örnekten yola çıkarak icra etmeye başlamışlar. Anlayacağınız onlar da işin kolayına kaçar olmuş.
Kuracağımız etraf orkestrası için aşağıdaki görevlerden birini üstünüze almanız gerekiyor. Delikanlı sen yaylı çalgılardan uzak durmalısın nemelazım kaza falan olmasın. Beste narin parmaklarınla sana piyanoyu tavsiye ediyorum.
Piyano, flüt, gitar, keman, senfoni, yaylı kuartet, yaylı kintet, arp, viyolonsel gibi…
Son kez söylüyorum bir daha söylemem, yorumunuzun başına görevi yazıp sonra yorum yapacaksınız. Benden günah gitti.
17 Mayıs 2011
1e1
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.