25 Mayıs 2011 Çarşamba

Keynes'e Karşı Marx

Keynes'e Karşı Marx
İnceleme alanındaki kitapları sevenler için bir tavsiyedir. Bilindiği gibi Keynes emek-değer teorisini reddeden bir iktisatçı. Keynes'in görüşünün hızla yayıldığı günümüzde Keynes'in teorisinin ne kadar yeni olduğu ve neler içerdiği de bilinmek zorunda. John Eaton Keynes'e Karşı Marx'ta hem Keynes teorisinin Marksist bir eleştirisini yapıyor hem de İngiliz İşçi Partisi'nde Keynes'i destekleyen bakış açısıyla hesaplaşıyor.


John Eaton bu kitabını da pek çok kitabı gibi bir kolektif çalışma sonucunda oluşturmuş. Keynes'e Karşı Marx'ın derlenmesine bir grup Marksist iktisatçı katılmış, ayrıca metin iktisatçılarla sendikacıların katıldığı  bir konferansta tartışıldıktan sonra basılmış.

John Eaton'un kitabı elli yıl öncesinin tarihini taşıyor. Ancak, kimi liberal iktisatçılar ve sendikal çevrelerin  krize karşı Keynes teorisine uygun önlem paketleri önerdiği günümüz için tam zamanında yayınlanmış sayılabilir. Eaton'un Keynes'i geniş emekçi kitlelerin anlayacağı bir dille eleştirisi ve çevirmen Tonguç Ok'un yalın dili kitabın önemli özelliği.

Yazarı: John Eaton
Çeviren: Tonguç Ok
Konu: İnceleme

25 Mayıs 2011

Zeytin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.