27 Mayıs 2011 Cuma

Doğal Taşlar Ve Etkileri


Ametist: Ametist, endokrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır. Meditasyonda etkili olarak kullanılan bir taştır.


Kuvars Kristali: Duygusal olarak dengeleyici etkisi vardır. Beyin fonksiyonlarını uyarır ve dengeler. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerji toplar, aktive eder, biriktirir, geçirir. Korunma, nazar, cep telefonunun ve bilgisayarın yaydığı radyasyondan etkilenmemek amacıyla da kullanılır.

Sitrin: Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar. Kendine güveni güçlendirir. Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Enerji vermek ve canlandırmak için kullanılır.

Lapis Lazuli: Zihinsel olarak açıklık ve berraklık ve veren bir taştır. Hafızayı güçlendirir ve kişiye güven verir. İletişim yeteneğini güçlendirir ve sosyal fobi durumlarda etkilidir.
İskeleti kuvvetlendirir, tiroit bezlerini harekete geçirir. Tansiyon dengeleyici etkisi vardır.



Aventurin: Aventurin taşı hücre yenileyici ve gençlik verici etkilere sahip bir taştır. Hayal kuranların taşı olarak da tanımlanır ve kişinin hayallerini gerçeğe taşımasında etkilidir. Yaşlılıkla savaşmakta etkilidir. Aventurin neşe saçıcı bir taştır ve kullanımı ile hem kullanan kişiye hem de onun çevresine neşe duyguları getirir.



Hematit: Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır. Enerji verici ve canlandırıcı etkisi vardır. Cesaret veren hematit kararsızlık çekenler için çok faydalıdır. İskelet sistemi hastalıklarına iyi gelir.

Pembe Kuvars: Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını arttırıcı bir taştır. Kullanan insanların çevrelerinde sevgi dolu bir ortamın olmasına yardım eder. Korkuyu ve öfkeyi azaltır, sukunet verir. Kan dolaşımına iyi gelen etkisi vardır.

Akik: Uyum verici etkisi vardı ve kan dolaşımına çok iyi gelir. Bereket amacıyla da kullanılır. Özellikle iş adamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi arttıracağına inanılır. Kötü rüyalara ve nazara iyi gelir ve gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder.

Obsidyen: Depresyona ve karamsarlığa iyi gelir. Kaygıyı azaltır ve bilinçaltındaki negatif duyguları temizler. Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de bilinmektedir.

Kaplan Gözü: Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taştır. Aynı zamanda sinirsel olarak oluşmuş ağrıları azaltır ve sinirleri yatıştırır. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. Kişinin bağımlılık duygularını azaltır.

Aquamarine: Sinirleri yatıştırır ve kişiye içsel rahatlık verir. Neşe, huzur ve aşk duyguları verir. Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Sanatçılara ilham veren ve öğrencilerin hafızasını güçlendiren etkileri vardır.

Opal: Güven veren ve negatif duyguları emen bir taştır. Görme sorunlarına çok iyi gelir ve sezgilerin gelişmesine yardım eder.

Sodalit: Sezgileri arttırıcı ve ilham verici etkisi vardır. Nazardan ve negatif düşüncelerden koruduğuna da inanılır. Sakinleştirici bir taştır ve baş ağrılarına iyi gelir.

Kırmızı lal: İnsana zindelik veren ve kundalini enerjisini etkileyen bir taştır. Kadınlardaki regl düzensizliklerine ve sorunlarına iyi gelir. Kanı temizler ve kan dolaşımını hızlandırır.

Turkuaz: Barışın ve ahengin taşıdır. Taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır. Bağışıklık sistemine iyi gelir. İletişimleri kolaylaştırıcı etkisi vardır. Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardım eder.

Malakit: Kişiye güçlü olduğu duygusu verir. Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır. Neşe ve canlılık veren etkisi vardır.

Yeşim: Korku ve endişe duygularına iyi gelir. Toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Denge ve şifa verici etkileri bilinmektedir. Adalet, cesaret ve mütevazılık verdiğine inanılır.

Azurit: Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder. Yorulan gözlere çok iyi gelir. Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar.

Fluorit: Düşünceleri netleştirir, zihni dinlendirir. Rahatsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir. kişiye özgüven sağlar.

26 Mayıs 2011

Tal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.