6 Ocak 2010 Çarşamba

Your Computer Is Infected Uyarısı Alıyorsanız


Tıpkı diğer günler gibi sıradan bir gündü. İlk başta her şey normaldi. Havanın sıcaklığı bile dün ile aynıydı. Bilgisayarımın başına geçmeden önce kendime güzel bir kahve yapmış ve keyifle yudumlarken bilgisayarımın açılmasını bekliyordum. Sonunda açıldı ama bu kez açılışı diğer günler gibi değildi.


Sayfanın ortasında

"RUNDLL

cpcp.cpo yüklemede hata

Belirtilen modül bulunamadı" açılamadı yazıyordu. Altında da "tamam" yazan bir buton var başka hiçbir şey yok. Bu da yetmezmiş gibi ekranımın sağ altında “Your Computer Is Infected” uyarı vardı. Bu uyarı zaman içinde belli bir aralıkla sürekli çıkıyordu.

Boşuna bir lisan bir insan dememişler, İngilizce biliyor olsaydım bir lisan bir bilgisayar olacaktı ama olamadı. Çevremdekilere bu uyarının ne olduğunu sorduğumda hiç bilen çıkmadı, umutlarım tükenmek üzereyken aklıma parlak bir fikir geldi. Bu konuda uyarı alan ilk kişi ben olmadığıma göre mutlaka son kişi de ben olmayacağım yani bu bilgi her zaman için gerekli bir bilgi kaynağı olacaktır.

Aranızdan bu uyarının ne olduğunu bilen vardır diye düşünüyorum. Uyarının ne olduğunu anlamak çözmeye yetmeyecektir, bir de çözüm yolunu bilen varsa ve paylaşırsa ben ve benim gibi bu uyarı alıp şaşkına dönenlerin yüreğine su serpmiş olacaksınız.






Beste

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.