6 Ocak 2010 Çarşamba

Kurban Bayramımız


Dini Bayramımız olan Kurban Bayramı, tüm İslam Âlemine hayırlı olsun. Büyüklerin ziyaret edilip ellerinin öpüldüğü, küçüklerin ise her fırsatta sevindirildiği gündür, bayram günleri. Küslükler, dargınlıklar son bulur, her ortamda gönüllerin alındığı gündür bayram günleri. Okul yurtlarında "bu gün bayram erken kalkın çocuklar" şarkısının çalındığı gündür bayram günleri.


Arife günü tüm alışverişler yapılır. Kurbanlıklar seçilir, alınır. Bıçaklar bilenir. Bayram sabahı, bayram namazı için geceden erken yatılır. Tatlı bir telaş vardır. Kahvaltıyı kurban eti ile açmak için acele edilir. Bu arada haberlerden duyarız ki kaç vatandaşımız yanlışlıkla kendi elini kesmiştir. Bilinçsizce yapılan davranışlar bayram günümüzü gölgelese de bu olayların işin erbapları tarafından yapılması gerektiğini bir gün anlamayan kalmayacak diye ümit ederiz.

Bayram günlerinin en önemli özelliklerinden biri de yoksulların kollanmasıdır. Kurban kesemeyen komşulardan başlanarak, kestiğimiz kurban etini paylaşırız. Bayramların özü de "paylaşmak" değil midir? Tüm sevdiklerimize ulaşmak isteriz. Bayramın sevincini paylaşmak için mesajlar çekilir, telefon görüşmeleri yapışır, e-mailler gönderilir. Gücü ve imkânı olanlar da Sıla-i Rahim yapar, ailesinin yanına gider. Gurbette kalanlar ise buruk bir bayram geçirir. Madem paylaşmaksa bayram günleri, gurbette kalanlarında bayramı bayram olsun. Bu bayram dişe dokunur bir şey yapalım. Paylaşalım.

Beste

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.