6 Ocak 2010 Çarşamba

Fetih 1453


Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının eminim bir sinema mevzusu açılsa yüreğinden geçen en büyük şeylerden birisi de hiç kuşkusuz “neden bizimde adamakıllı bir tarih filmimiz olmaz ki?” sorusudur.
Hatta ve hatta çoğu zaman her birimiz “ adamların tarihleri yok tarih filmi çekiyorlar, bizim tarihimiz şanlı zaferler ve olaylar ile dolu ama bir fetih filmimiz ile yok” diye söyleniriz. Haklıyızdır esasında, cidden bu kadar dolu bir geçmişe sinema alanında iyi bir eser veremememiz cidden çok acı bir durumdur.

Son yıllarda Türk sineması büyük bir atılımın içine girdi. Bu atılımlar ile beraber insanlarda eskiden var olan, eskiden dediğin atmışlı yıllar ve sekenli yıllara kadar olan zaman diliminde sinema alışkanlığı, film izleme alışkanlığı tekrar sağlanır oldu. Bununla beraber de artık sinema filmi çekmek hayal değil normal bir sanat uğraşı oluverdi.

Recep İvedik gibi, AROG gibi vs. popüler filmlere ateş püskürenlerimiz var içimizde. Ki bazıları savundukları şeylerle cidden doğru söylediklerini kanıtlıyorlar. Yalnız bu tür filmler unutulmamalıdır ki insanları sinemaya çekerek sinema alışkanlığımızı edinmemize yardımcı oluyorlar. Bununla beraber son zamanlarda görülen bir şey var ki insanların yakındıkları tarih filmimizin olmaması durumu Recep İvedik gibi filmler sayesinde gideriliyor. Çünkü recep ivedik’in yapımcısı Faruk Aksoy recep ivedik’ten kazandığı paraları Fetih: 1453 adlı filme yatırıyor. Bu da demek oluyor ki bu filmler çok da faydasız veya çok da zararsız filmler değil.

Fetih 1453 filmi milletimizin bu zamana dek duyduğu kaliteli tarih filmi özlemini dindirir nitelikte bir film. Çünkü tahminen bu zamana kadar en fazla para harcanan, yani en fazla bütçesi olan film unvanına sahip olacak Fetih: 1453 filmi. Bu bakımdan da bekleyenlerinin ve milletinin yüzünü kara çıkartmayacağa benziyor. Fetih: 1453 filmi, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u nasıl fethettiğini anlatıyor. Fetih: 1453 filminin vizyon tarihi ise 15 mart 2009 gibi gözüküyor.


Burhaneddin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.