23 Aralık 2009 Çarşamba

Yastayım


05.10.2009 Pazartesi günü Efsane Etrafoğulları diye tanıdığımız ve sevdiğimiz Mehmet’in annesi Kanser ile yaptığı mücadeleye yenik düştü.
Etraf ailesi olarak ilk günden bu güne kadar hem sevinçlerimizi hem de acılarımızı birlikte paylaşıp, sevincimizi çoğaltırken acılarımızı paylaşarak azaltmak için uğraştık.

Şimdi! Birlikte ağlıyoruz. Efsane, acın acımdır burada seni tanıyan ve kendi ailesi içinde sana yer veren seni tüm seveler de acını paylaşıyor. Zor günlerin arifesindesin ama unutma ki yalnız değilsin. Annen sana son nefesini vermek üzere iken bile “ gülümse ” dediyse annenin sözünü tutmalı ve her şeye rağmen gülümsemeye devam edebilmelisin. İlk zamanlar için bu sözü tutmak elbette çok zor olacaktır ama güçlü olmalısın.



Sen evin direğisin.

Sen Umut’un umudusun.

Sen seni sevenlerin yüreğisin.

Sen Paraf’ın Efsanesisin.

Sen henüz yazılmamış şiirsin.

Sen yazılacak birçok şiirin şairisin.



Zordur bilirim insanın canından olan parçayı toprağa vermek ama metanetli olmak zorundayız. Yaşam geride kalanlar için hasret sarmaşığını büyütse de yola devam, durmak yok, umutsuzluğa kapılmak yok. Eskisinden daha sıkı yaşama asılmamız gerekiyor.

Sezen Aksu’nun söylediği gibi “ Acının insana kattığı değeri bilirim küsemem. Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir. ” Herkesin içinde gizli gizli yaşadığı bir acı vardır ve bu acının olgunluğu bizi değerli kılandır.

Teselli sözcüklerimi yitirdim, en tatlı yalanların kölesi olmalı belki de insan bu acıya dayanmak için, yaralansak da, bazen nefes alamıyor gibi hissetsek de acılarımızı zaman ilacı ile dindirmeye çalışıyoruz.

Bilgili, kültürlü ve her anne gibi fedakâr ve sevecendi, Efsane’nin annesiydi… Emek verdi, yürek verdi bugün ayakta dimdik durman için elinden geleni yaptı ve seni hayata hazırladı. Şimdi rahat uyuyor biliyorum çünkü sana güveniyordu, ben de sana güveniyorum annenin düşündüğü kadar güçlüsün ve sana ihtiyacı olanlara kol kanat gerebilecek durumdasın.

Rabbimden annen için rahmet diliyorum, nur içinde ve rahat uyusun.

Acın acımdır Mehmedim…

Paraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.