31 Aralık 2009 Perşembe

Yankesicilik


Gün geçmiyor ki kendimiz veya çevremizdeki birçok insan hırsızlık olayına maruz kalmıyor. Bu olaylardan biri de Yankesicilik olayıdır. Birçoğumuz dolmuşlarda, halk pazarlarında, alışveriş merkezlerinde, trenlerde, vapurlarda, tiyatroda, parti mitinglerinde, yankesicilik olayına maruz kalmış insanlarla karşılaşmışızdır.
Yankesicilik kısaca kelime anlamı ile elde veya üstte taşınan eşyayı özel beceri ile çalmak anlamını ifade eder. Yankesici şahıslar ellerini hünerli bir şekilde kullanarak cebimizde bulunan paramızı, cüzdanımızı veya değerli eşyamızı hissettirmeden çalma özelliğine sahiptirler. Bu şahısların eğitilerek hırsızlık yapmaya çıktıklarını söylesem birçoğunuz şaşırıp kalacaktır, yine bu şahısların ceplerde bulunan para, cüzdan ve değerli eşyayı çalmak için başparmaklarını kestirdiklerini söylesem... Yankesiciliğin birçok yapılış şekilleri vardır, bunları sıralayacak olursak;

1-Cüzdan Hırsızlığı

2-Tırnakçılık

3-Muslukçuluk

4-Pislikçilik

5-Zarfçılık

6-Söğüşçülük

7-Üçkâğıtçılık veya Papelcilik

8-Falcılık

9-Kaldırımcılık

Olarak her an karşımıza çıkabilir. Yankesicilik olayına maruz kalmamak için insanların yoğun olarak bulunduğu kalabalık ortamlarda çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Yukarıda saydığım olayın oluş şekilleri ve alınacak tedbirler ile ilgili yorumlar bölümünde daha geniş açıklamalarda bulunacağım, suç ve suçlularla mücadelede Polis vatandaş işbirliğinin sağlanmasının suçlarda azalma sağlayacağı aşikârdır. Hepiniz daha huzurlu günler için elbirliği ile mücadele etmeliyiz.


Korsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.