23 Aralık 2009 Çarşamba

Windows 7


Xp İşletim Sisteminden sonra piyasaya sunulan Vista İşletim Sistemi çoğumuzu hayal kırıklığına uğrattı hatta deli etti diyebilirim. Vista denildiğinde hep zihnime Terminatör 4 filmindeki Arnold Schwarzenegger’inastara vista baby” dediği replik geliyor.
Bu replik Windows 7’nin piyasaya sürülmesi ile gerçekleşiyor. Artık Vista İşletim Sistemine elveda denemin vakti geldi.

Windows 7 RC indirmek isteyenler buradan indirebilirler.

Gelen gideni aratır derler umarım gelen Windows 7, giden Vista’yı aratmaz. Biraz arama yapınca windows 7’nin beta sürümünü kurup, kullananların Msn Messenger programının son sürümünü çalıştırınca ya da internetten video izlemek için videoyu tam ekran yapmaya çalışınca bilgisayarlarının donduğunu hatta mause’nin bile hiç oynamayıp kilitlendiğini okudum.

Windows 7’nin beta sürümünü kullananlardan bazıları ise muhteşem bir program olduğunu ancak Vista İşletim Sisteminin biraz geliştirilmiş hali diye söz ettiklerini okuduğumda ilk şoku yaşadım. Ne kadar güzel olursa olsun bana Vista’yı hatırlatan bir program ile çalışmak istemiyorum. Xp İşletim Sisteminin gönlümdeki yerini alabilecek bir program olmasını çok istiyordum ancak henüz deneme fırsatım olmadı. Fırsattan ziyade cesaretim yok, hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Bir de deneyenlerin paylaşımlarını, Windows 7 hakkındaki düşüncelerini okumadan denemek istemedim.

Windows 7 kullananlardan deneyim ve gözlemlerini paylaşmasını ve bizleri aydınlatmasını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.