23 Aralık 2009 Çarşamba

Venüs Antalyada

Aphrodite (Venüs) Yunan Mitolojisi'nde aşk tanrısıdır ve temsili gezegeni Venüs'tür. “Aprodite güzelliği ile sadece Tanrıların değil insanlarında gönlünü fethetmişti. İnsanların kalplerine sevgi ve aşk tohumları serpiyor onlara neşe ve sevinç veriyordu.
Diğer yandan kimi zaman bu neşe ve sevinç aşk acısına da dönüşebiliyordu. Güzel Tanrıça Venüs gücünü sadece insanlar ve Tanrılar üzerinde de göstermezdi. O tüm tabiata söz geçirebilirdi. Tek bir tatlı bakışıyla kudurmuş dalgaları sakinleştirir, nefesi ile deli gibi esen rüzgârları dindirirdi. Yeryüzünde her şeyi o diriltir, o canlandırırdı. Kurumuş çiçekleri tekrar canlandırır, dünyayı süsler, güzelleştirirdi.” İnanışına sahip olanlar var. Biz de buna inananlara saygı duyuyor ama uzak duruyoruz.

Son günlerde Venüs, dünyaya geldiğine geleceğine pişman oldu neden mi?

Kadını yaktılar, yıktılar ve yere yatırdılar onu bu halde izlemek ise Venüs sevenleri ne kadar üzmüştür tahayyül bile edemiyorum.

Antalya'da Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen Venüs heykellerinden birini yaktılar haberini duymayan kalmamıştır ben konunun başka tarafı ile ilgileniyorum.

Bir arkadaşımı ziyaret etmek için Antalya içinde gideceğim yere varmaya çalışırken neredeyse her kavşakta Venüs heykelini gördüm hatta kırmızı ışıkta beklerken 6 – 7 yaşlarında bir çocuğun heykelin kalçasını kedinin başını okşar gibi okşadığına da şahit oldum. Çocuğun Venüs heykelini masumca okşamasını fotoğraflamak istesem de yeşil ışığın yanması ile birlikte bu hevesimi kursağıma gömdüm. Blogdaki ilk fotoğraf kendime aittir, olay anı görüntüsünü yakalayamadığım için hala üzgünüm. Hevesimi bir başka sefere saklıyorum çünkü bu heykeller durduğu sürece olaylar da kesilmeyecektir.

Peki, halk neden Venüs gibi güzel bir hatunun heykeline bu kadar tepki gösteriyor? Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi olarak yerleştirilen heykel üzerinde portakal yok diye mi kızgınlar? Oysa dikkatli bakacak olurlarsa iki altın gibi görünen portakal var hatta iki dubleden sonra iki altın portakal dört altın portakal eder diyenler de var. Bunun ötesinde Venüs neden çıplak diyenler oluyor. Venüs hiç giyinmemişti ki, Venüs’ün yeni soyunduğunu sananların tarihçesini okumaları gerekiyor. İstiyorlar ki Venüs heykelleri çıplak olmasın iyi de yılların Venüs’ünü biz mi giydireceğiz?

Şimdi sıra özür dileme faslında; Venüs senden özür dileriz, Seni olduğun gibi görüp kabul edemedik. Seni giydirmeye çalışıp aslını bozmaya kalkıştık. Kadrini kıymetini bilemedik, nankörlük ettik, Geceleri içince seni karşımızda görünce bir an canlı sandık sıraya geçtik. Biz ettik gel sen etme bağışla bizi. Diyecek kadar da zarif bir milletiz.

Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin, yedirmezler.

Buradaki haberin altındaki ilk yoruma dikkat etmenizi istiyorum aynen şöyle yazmış bir vatandaşımız; “tecavüz etmeye çalışıp edemeyince sinirlenip kadını yakmışlar. Failler bulunup hem devlet malına zarar vermek hem tecavüzden yargılanmalı.”

Daha fazla yorum yapmadan son sözümü de ekleyeyim.

Hepimiz Venüs'üz.

1 yorum:

  1. Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.

    Oscar Wilde

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.