23 Aralık 2009 Çarşamba

Tendom

Kas lifine verilen isimdir Tendom, eğer kopma ya da kesilme olmuşsa kendi kendine iyileşemeyecek olduğundan ameliyat olmak şarttır.
Ameliyat sonrası yapılması gerekenlerin başında da düzenli egzersizler ve fizik tedavi gelir. Eski halini alması için sürekli harekete ihtiyacı vardır. Bir süre yani ameliyat yaraları kapanana kadar o bölgele takılan aparatlar yüzünden hareket edemeyecektir hatta şişlikler inene kadar sancı yapmaya da devam edecektir.

Ülkemizde ameliyat korkutmaz ama ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonlar korkutur. Yeteri kadar hijyen sağlanmadığında tüm ameliyatlar için büyük risk vardır. İltihap oluşmaması ve oluşan iltihabın kronik hale dönüşmemesi için ciddi bir bakım gerekmektedir.

Kırmızı kasları kemiklere bağlayan bağ dokudan yapılma uzantılar. Damar damar üzerine geldi yanılgısının sebeplerinden biridir. Zira bastırınca damar olduğu zannedilen dokular gerçekte yorulduğu ya da incindiği için kısmen kasılı kalmış ağrılı kasların tendonlarıdır.


1 yorum:

  1. Kim seni bütünüyle, koşulsuzca kabul ederse değişmeye başlarsın. Onun kabulü sana böyle bir cesaret verir. Olduğun gibi kabul edilmen seni bütünleştirir, seni kendine güvenli kılar, seni kendin gibi hissettirir. O zaman beklentileri yerine getirmene gerek yoktur, sen olabilirsin. Bu yüzden sevgi bu kadar besleyicidir.

    Osho

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.