22 Ocak 2008 Salı

Powerpointte Sunuya Müzik Gömme

Microsoft Office PowerPoint programı ile hazırlamış olduğunuz sunuya müzik eklemek için "gömme" işlemi yapmazsanız sunu ile birlikte eklediğiniz müzik dosyasını da sürekli yanında göndermeniz gerekir. Bu hem yapılan işin kalitesini düşündürür hem de fazladan iş çıkarır. Bunun için sunularımıza müzik eklemek yerine müziği sunumuza gömüyoruz.



Microsoft Office PowerPoint programı ile hazırlamış olduğunuz sunuya müzik gömmek için öncelikle seçtiğiniz müziği MP-3 formatından çıkarmanız gerekiyor. Wav uzantılı hale getirilmeden sunu içine gömülemediğinden müziğin wav uzantıya sahip olması için dönüştürücü bir program kullanmalısınız. Eğer bu dönüştürme işlemini tamamlamışsanız şimdi bu dönüşen müziği sunumuza ekleyebiliriz bunun için de sunumuzu açıyoruz.

  • Sunu sayfamızdaki "araçlar" butonunu tıklıyoruz, açılan menüden de "seçenekler" yazan menüyü seçiyoruz.


  • Seçenekler sayfasında "genel" yazan butonu tıklıyoruz."Genel" sekmesi içinde "KB" yazan boşluğun önündeki rakamı 10.000KB yapıyoruz ki gömülecek müzik dosyasının limitini karşılasın. Bunun nedeni ise mp3 iken küçük olan müzik dosyası "wav"'a çevrildiğinde boyutu da büyür. Rakamı 10.000KB yaptıktan sonra onaylayarak sayfadan çıkıyoruz.


  • Sunu sayfamızdaki "ekle" butonunu tıklayarak "film ve sesler" yazan yerin uzantısı olan "dosyadan ses" yazan yeri tıklıyoruz. Burada artık hazırlamış olduğumuz wav uzantılı müziğimizi seçiyor ve karşımıza gelen sayfadan "otomatik olarak" yazan yeri tıklıyoruz.


  • Sunu sayfasındaki sarı çanın üzerine gelip "ters klik" yani farenin sağ tuşuna basarak "animasyon" yazan yeri tıklayın. Sayfanın sağ tarafında animasyon penceresi açılacaktır. Bu pencereden eklediğiniz müzik dosyasının üzerine gelip yine "ters klik" yani farenin sağ tuşuna basın ve "efekt seçenekleri" yazan yeri tıklayın. "Yürütmeyi durdur" " sonra" yazan yere tıklayın ve oradaki boşluğa sunumunuz kaç sayfa ise o sayıyı yazın. Yaptığınız bu işlem sonucunda slayt gösteriniz sonuna kadar müziğiniz devam edecektir.


  • Sunu sayfanızın üzerinde çıkan sarı renkli çan istediğiniz de görüntüden kalkabilir yada sayfanın istediğiniz bir köşesine de yerleştirebilirsiniz. Slayt sizin zevkinize göre hazırlanacağı için tercih hakkı da sizindir. Sarı çan işaretini saklamak istiyorsanız sunu sayfanızın üzerindeki araçlar menüsünden "ses ayarları" sekmesini tıklayın, oradaki "slayt gösterisi boyunca ses simgesini gizle" yazan yeri tıklayın ve sayfayı onaylayarak kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.