28 Aralık 2009 Pazartesi

Nazar


Bir diğer adı ile göz değmesi. Renkli gözlü insanların daha çok nazarının değdiği konusunda halk arasında bir inanış vardır. Oysa renkli göze sahip olmayanların da nazarının değdiği görülmüştür.


Nazar değdiğini nasıl anlıyoruz? Yaptığınız bir şeyi beğenen olduğunda ve bunu dile getirdiğinde kısa süre sonra o yapmış olduğunuzun ya kırıldığını yada kaybolduğunu görürsünüz. Bazen bir yerinizin güzel olduğunu söylediklerinde hemen bir rahatsızlığı arkasından yaşayarak da nazar olayını hissedersiniz.

Nazardan çatlayarak ölenlerin olduğu bile söyleniyor. Kendi gözümüzle görmediğimize inanmak bizlere zor gelir ama bu olay nazarın olmadığının kanıtı sayılamaz. Bir düşünce hayatınızda sizlerinde mutlaka bir nazar olayı yaşadığınızı hatırlayacaksınız.

Nazar değmesi bu kadar zarar veriyorsa bunu önleyecek tedbirleri bilmek ve almak da o derece önemlidir. Nazardan korunmak için dualar vardır. Bunun yanında mavi renkli nazar boncuğu kullananlar, iğde dalı takanlar da görülmektedir. Sürekli nazar değenlere de kurban kesilen dananın gözü ile banyo yaptırılır.

İnsanın kendi kendine bile nazarı değebilir. Sevdiğimiz insanlara zarar gelsin istemeyiz ancak çok sevdiğimiz için bile nazar değdirebiliyoruz. Bu bilinç ile nelere dikkat etmemiz gerektiğinin önemini bilerek yaşamalıyız.

Ay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.