28 Aralık 2009 Pazartesi

Kocaya Kaçmak


Evlilik, aile kurmak, neslini devam ettirmek aynı zamanda da can yoldaşını seçmek anlamına geldiğinden titiz davranılması ve özenilmesi gereken bir kurumdur. Eş seçimi de huzurlu, mutlu bir gelecek için büyük önem taşır. Kadınlar içgüdüsel olarak, ileride sahip olacakları çocuklarına iyi baba olabilecek erkekleri seçmeye meyillidir.


Evliliğin kesin bir yaşı olmadığından her an evliliğe açık halde yaşamlarını sürdüren gençlerin sevgi, aşk adına evden kaçtıklarını duyduğumda yüreğim acıyor. Çünkü başarılı bir evlilik olma şansı yarı yarıyadır. Hayatımızda her zaman doğru insanlar yoktur. Bu nedenle de gençlerin evlilik adına kaçmamaları gerektiğine inanıyorum.

Gençlerin evden kaçmalarının bir sebebi de ailelerin bu gençlerin duygusal gelişme ve ihtiyaçlarını görmezden gelmesine de bağlıyorum. Kaçtığı için başına kötü olaylar gelen genç kızların haberlerini duyunca ister istemez aileleri yok mu diye düşünüyorum.

Gençleri böyle bir yanılgıya sürüklememek için onları anlamaya çalışıp, uzlaşıcı olmak onların dünyaya gelişine sebep olanların görevidir. Daha sonrasında üzülmemek için başta çocuklarımıza bu bilincin verilmesi gerekiyor.

Aşkım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.