31 Aralık 2009 Perşembe

Kapkaç


Günümüzde kadınlarımızın korkulu rüyası haline gelen Kapkaç suçu özellikle metropol illerimizde yoğun olarak işlenmektedir. Birçok bayanın sokak ortasında sürüklendiğini yazılı ve görsel basında takip etmekteyiz, Kapkaç Suçu elde veya üstte taşınan eşyayı çekip almak olarak ifade edilmektedir, gözü dönmüş kapkaççılar çantasını veya değerli eşyasını vermek istemeyen bayanlarımızın canına kast eder hale gelmişlerdir, Kapkaç suçları üç şekilde işlenmektedir.

Yaya Kapkaç Olaylarında Genellikle bir sanık tarafından gerçekleştirilir. Sanık Kapkaç, yapacağı müştekinin arkasından takip ederek tenha bir yerde, (Sokak veya Apartman girişinde) Müştekinin elindeki çanta veya cüzdanı alarak kaçar.

Motorlu Kapkaç Olaylarında 2 veya 3 Sanık tarafından gerçekleştirilir. Çalıntı ve Plakasız Mobilet üzerinde bulunan şahıslar bir şahıs Motoru kullanarak Tenha Sokak aralarında yalnız yaya olarak yürümekte olan Bayan Müştekilerin arkasından motorla yaklaşarak Motorun arkasında oturan şahıs tarafından Müştekinin çantası çalınır. Genellikle Akşam saatlerinde Meydana gelir.

Oto ile Kapkaç Olaylarında Motorlu Kapkaç Olayı gibi 2 veya 3 Sanık tarafından Çalıntı veya Rent-Car oto kiralama şirketlerinde kiralanan oto ile gerçekleştirilir. Oto ile yaya yürüyen Müştekilerin yanına yaklaşılarak Otonu ön sağ tarafından veya otonun arkasından oturan şahıslar tarafından müştekinin çantası çalınır. Oto ile Kapkaç olayları Genellikle Banka önlerinde Büyük Miktarda para çeken Müştekiler takip edilir. Bankadan çıktıktan sonra içerisinde para bulunan çanta çalınır.

Daha huzurlu günler temennisi ile hepinize mutlu yarınlar ve yaşanılabilir bir toplum diliyorum.

Korsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.