23 Ocak 2008 Çarşamba

Kahraman Tazeoğlu

Kahraman Tazeoğlu’nun ilk şiirini okuduğumda öylesine etkilenmiştim ki mutlaka başka şiirleri de vardır diyerek aramaya başladım. Kendi sitesine ulaştığımda ise Mp3 olarak şiirlerini indirebilme ve dinleme imkânı sunduğunu görünce de çok sevinmiştim. Hatta sitesine üye olup, yorum bile yazdım.

Beni bu kadar etkileyen bir şairin şiirleri ile sizleri de tanıştırmam gerekiyordu ve işte Kahraman Tazeoğlu…

Kahraman Tazeoğlu yalnızlık ve aşk üzerine roman ve şiirler yazmıştır ki bu duyguları tahlilde usta bir yazar ve şairdir. İki basımı bulunan “Susacak Var!” adlı romanında kendinden on üç yaş büyük bir yazara bir imza günü öncesi âşık olmuş bir kızın duygularını ve kızın bir gülüşüyle ona âşık olan yazarın kızı nasıl büyüttüğünü ve tabii ki aşklarını, ayrılıklarını, birlikteyken yalnızlıklarını anlatır Kahraman Tazeoğlu.
Öyle ki aralarındaki özlemi ''içimi çürütür'' diye tasvir ederken,
sevgiyi iç tazeleyici olarak betimler diye anlatıyor bir hayranı.

Şiirlerinde serbest ölçü kullanan Kahraman Tazeoğlu'nun Ölü Bir Kentin Morg Alfabesi, Seni İçimden Terk Ediyorum isimli şiir kitapları vardır.

Kahraman Tazeoğlu, 2004 yılında RAYAD tarafından "en iyi şiir programcısı",2006 yılında da Türkiye Yazarlar Birliği Tarafından "en iyi radyo programcısı" ödülüne layık görülmüştür.

Bir Eğitim gönüllüsü olarak, kısa adı ÜNKEP olan Üniversiteler Arası Kültür Edebiyat Platformu'nun kurucusu ve başkanıdır.

Son Romanı "Mavi Ev"de, bir özgürlüğe mal olmuş hayat, hayat değildir; bir hayata mal olmuş özgürlük de özgürlük değildir" diyen Kahraman Tazeoğlu, gizemli bir hikâyeyi okurlarına sunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.