23 Aralık 2009 Çarşamba

Greyfurt

C vitamini olan greyfurdun olumsuz düşüncelere ve kıskançlığa yatıştırıcı etkisi olduğunu öğrendiğimde araştırmak için sabırsızlandım. Hayal kırıklığı gibi durumları ortadan kaldırdığını da öğrenince greyfurt hakkında bilinmeyenleri toplayarak tüm faydalarını paylaşmanın gerekli olduğunu düşünerek yola çıktım.

Madem greyfurt bu kadar faydalı o zaman bu faydaları herkes tarafından bilinmeli ve gerektiğinde kullanılmalıydı. Greyfurt kandaki şeker değerlerini düşürüp aynı zamanda dişetlerini de koruyormuş ve ince bağırsaklarda bazı maddeleri yok ederek sağlıklı bir hayat sürmemize de yardımcı oluyormuş.

Greyfurt, kafa karışıklığı, kıskançlık ve hayal kırıklığı gibi olumsuz düşünce durumlarında ilaç olarak kullanılabiliyorsa bu durumları yok edip canlandırıcı karakteri ile kararsızlık, sürüncemede bırakma ve geçmiş için kaygılanma durumlarında fayda sağlıyorsa bizler de bu meyveyi yabana atmamalıyız. Manik ve depressif arasında gidip gelen durumlarda bile yardımcı oluyormuş. Yapılan çalışmalar greyfurt lifinin kolesterolü önemli ölçüde düşürdüğünü saptamış.

Bilim adamları, günde iki greyfurt yemenin dişeti hastalıklarına karşı mücadelede birebir olduğunu açıklamış. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, greyfurt vücuttaki C vitamini seviyesini artırıyor, dişetlerindeki kanamayı durduruyormuş. Antioksidan etkisi olan C vitamini, kandaki şeker değerlerini düşürürken aynı zamanda dişetini koruyormuş. İngiliz Ağız Sağlığı Derneği tarafından 58 kişi üzerinde yapılan araştırmada, deneklere günde iki greyfurt yedirilmiş ve diş etlerinin eskisinden çok daha sağlıklı olduğu görülmüş.

San Diego'daki bir klinikteki bilim adamları greyfurdun zayıflamayı destelediğini ortaya çıkarmışlar. Bir deneyde yemekten önce yarım greyfurt yiyen İnsanların kanında daha az miktarda İnselin ve glikoz bulunmuş. Greyfurt şekerin vücutta eritilmesini desteklediğinden şeker yağa dönüştürülüp vücut tarafından depolanmıyormuş. Kalp dostu Omega diyeti greyfurt suyu kullanılarak yapılmış.

Her yararlının mutlaka zararlı yanları olduğu gibi greyfurdun da ilaçlarla birlikte içilmemesi gerektiği gerçeğini bilmemiz hayati önem taşıyor. Çünkü ilaçlarla birlikte içilen greyfurt hastanın aldığı ilaçları bedeninde eritememesine sebep oluyor. Bunun sonucunda ölümlere bile sebep olan bu meyveyi tüketirken son derece bilinçli olmak gerekiyor.

Greyfurt ile birlikte alınan ilaçların ilaç zehirlemesine de sebep olduğu tespit edilmiştir. Bu konu ile ilgili yaşadığı olumsuz deneyimleri paylaşanların anlattıklarından yola çıkarak şunu söylemeliyim ki; Bedenimizin dilini öğrenmemiz gerekiyor ilaçları sadece ve sadece su ile birlikte almalıyız. Suyun yerine geçebilen greyfurt, süt, çay gibi o an elimizin altında ne varsa ilacı onunla birlikte içmeye çalışmak kendinizi tehlikeye atmanız demektir. Bilinçli tüketiciler olmadığımız sürece olumsuz örnekleri okumaya devem edeceğiz.

1 yorum:

  1. Ölümü izlemek insanlığa yakışmaz.Vebali hepimizindir.

    Yaşar Kemal

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.