28 Aralık 2009 Pazartesi

Gelin Kaynana Çekişmesi


Hangi anne oğlu evlenince mutsuz olsun ister ki? Cevap hiç biri olacak ama gel gör ki hiç de öyle olmuyor. Belki bilerek, belki de bilmeden oğlunun hayatını zehir eden kaynanalar çok fazla. Kaynanaları yüzünden yıkılan yuva sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Evlendikten sonra oğullarının gelin hanıma davranışlarını kıskançlık haline getirip hatta bunu krize çevirme konusunda staj görmüş kadar beceriklidir kaynanalar.



Gelinler ilk başlarda acemidir. İleriki zamanda başlarına ne çoraplar örülecek bunu tahmin bile edemezler. Kaynanaları onları bu konuda kısa sürede eğitir. Bu gelişmeler damat beyi yakından ilgilendirir. Damat bey dengeyi iyi kuramazsa gelin kaynana bir olup damat beyin yaşamını zindana çevirirler. Amaçları bu değildir çünkü ikisi de damat beyi çok sever ama gelin görün ki yansıması farklı olur.

Kaynanalar gelinleri ile boy ölçüşmeye bayılırlar. Damat gelin hanıma ne alırsa aynısından kendi annesine de almak zorundadır. Eğer alacak gücü yoksa bunu aralarında devlet sırrı gibi saklayıp, kaynanaya duyurmamaya çalışırlar.

Kaynanalar neden kendilerini bu duruma düşürürler ki. Arkalarından söylenecek sözleri umursamaz mı yoksa düşünemez mi bilinmez. Onlara göre haklı daima kendileridir. O oğlanı kendisi doğurmuş ve emzirmiştir. Tüm hak annesinindir diye görür. Oysa oğlu büyümüş, kadının varlığı ile geldiği konumu ve erkeğe kazandırdıklarını yaşamış olduğundan gözü annesini pek göremez haldedir.

Peki, bu durum da gelin kızımızın suçu nedir?


Ay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.