31 Aralık 2009 Perşembe

Gayrimenkul Dolandırıcılığı


Gayrimenkul dolandırıcılıkları tüm ülkemiz genelinde yapılan her gün artarak devam eden dolandırıcılıktır. Üzerimize kayıtlı bulunan daire, arsa, arazinin ikinci veya üçüncü şahıslar tarafından sahte evraklarla satılması olayıdır ya da başka bir daire, arsa ve arazi gösterilerek başka bir yerin satılması olayıdır.
Bir de hazine arazilerinin yerleri gösterilerek başka adreste bulunan arazinin satılarak yapılan dolandırıcılık çeşididir. Bu sebeple daire satın alırken, arsa satın alırken veya arazi satın alırken çok dikkatli olmalıyız.

Gayrimenkul satın alırken dikkat edilecek hususlar;

1-Satın alacağımız dairenin İskân kanuna uygun olarak İskânının olup olmadığı mutlaka belediyeden öğrenilmelidir.

2- Genel İskân ve Ferdi İskân olarak bakılmadan daire, işyeri vb. müştemilatlar satın alınmamalıdır.

3-Satın alacağımız arsanın imar kanuna uygun olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir, imarlı sandığımız arsa imarsız çıkabilir.

4-Satın alacağımız arazinin (Tarla, Bahçe, Bağ) kamu arazisi olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.

5-Satın alacağımız Daire, Arsa ve arazinin tapu kayıtlarından kontrol edilerek üzerinde haciz veya başka bir şerh olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.

6-Satın alınacak daire, arsa ve araziyi vekâlet ile satın alırken mutlaka vekâlet veren tapu sahibi ile görüşülmelidir.

7-Tapu dairesinde işlemler bitmeden kesinlikle para teslim edilmemelidir.

8-Kooperatif hissesi satın alınırken mutlaka inşaat firması ile arazi sahibinin onayları ve noter satışları alınmalıdır.

Yukarıda belirtmiş olduğum hususlar ile yapılan dolandırıcılık şekillilerini yorumlarda detaylı olarak açıklayacağım, bu sebeple gayrimenkul dolandırıcılığına maruz kalmamanız için yorumlar kısmını da takip etmenizde fayda olacaktır. Sağlıklı ve mutlu kalın.

Korsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.