25 Aralık 2009 Cuma

Eğitim Bir Haktır


ÖSS tercihleri için yarın son gün. Uzun bir maratonun ardından öğrenciler gelecek yaşamlarını belirleyecek olan tercihlerini yapacaklar. Ancak ne acıdır ki eğitim sistemimiz alarm veriyor.
Yapılan sınavlarda sıfır çeken öğrencilerin sayısı hiç de az değil. İşin doğrusu sınava endeksli bir eğitim ne kadar başarılı olabilir.

Eğitim tamamen ticari bir metaya dönüştürülmüş durumda... İlköğretimden liseye okulların bütün masrafları velinin sırtına yüklenmiş durumda yapılan araştırmalar okullarda kırk kalem altında öğrencilerden para toplandığını göstermiştir.

Şimdilerde üniversite harçlarına yapılan zamlar tartışılmakta. Zamların çok olduğu ortada ancak zamları fazla görenler şunu ifade etmeliler eğitim bir haktır ve parasız olmak zorundadır... Parası olanların daha iyi bir eğitim hakkına sahip olduklarına maalesef tanık oluyoruz... Nice zeki ve yetenekli öğrenciler maalesef bu haktan yeterince yararlanamıyor.

Tarihin Arka Odası adlı programın dün gece ki bölümünde tarihçi Murat Bardakçı'nın bu konu ile ilgili sözleri beni hayrete düşürdü! Harç parasının verilmesinin gerekli olduğunu harç miktarlarının çok az olduğunu öğrencilerin tuvalet masraflarını bile karşılamayacağını ifade etti mealen... Üniversitelerin tamamen birer ticari kuruluş haline geldiğini hatırlatmak için tarihin arka odalarında biraz daha dolaşmak gerekir!



Arjin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.