23 Aralık 2009 Çarşamba

Domuz Gribi

Domuz gribi paniği yaşayanların sayısı azımsanamayacak durumda, komplo teorileri üretimine çoktan başlanıldı diyerek olayı küçümseyenlerin de düşünceleri ciddiye alınacak türden değil. Olayları kendi süzgecinizde değerlendirip, kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.

Domuz gribi olayını her yönü ile ele alacak olursak; birinci boyutta Türk doktorlarının yaklaşımlarını incelememiz gerekiyor. Domuz gribi için bir site yapılmış ve Domuz gribinin belirtileri, sebep ve sonuçları ile anlatılmış. Bu sitede Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Kılın; “Domuz gribine, normal grip muamelesi yapın” diyor. Konunun detaylarını mutlaka okumanızı öneririm.

Başka bir boyutu ise çoğu kişi bir an önce Domuz gribi aşısı olmak için neredeyse birbiri ile yarışıyor. Henüz olayın ne olduğunu bile anlamadan aşı olayım ve kendimi garantiye alayım gibi sığ bir düşünceye sahip. İnsanların olaya bu boyutta yaklaşmasının en büyük sebebi ise medyadaki bazı yazarların felaket haberciliği yapması ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Biraz daha sağduyulu olmalıyız. Teknoloji elimizin altında iken bizler teknoloji kullanımına yabancı kalamayız. Konuyu her açıdan okumalı farklı yazarların ya da doktorların paylaşımlarını dikkatle değerlendirmeliyiz ki kendi doğrumuza ulaşabilelim.

Şimdi de Domuz gribi olayına bir başka açı ile baktığımızda ABD’nin New York kentinde Domuz Gribi domuz gribi (A/H1N1) aşısı yaptırmaları zorunlu kılınan sağlık görevlilerinin, aşıların yeterince test edilmediğini belirterek aşı kampanyasını durdurmak için dava açtıklarına şahit oluyoruz. Aşıyı gönderen ülkedekiler aşıyı olmayı reddederken bizler aşı kuyruğunda yer kapmaca oynuyoruz. Buyurun bu durumu siz değerlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.