23 Aralık 2009 Çarşamba

Cem Garipoğlu


Aylardır basın gündemini meşgul eden isim Cem Garipoğlu, sonunda teslim oldu eğer teslim olmasaydı yakalanacağı da yoktu. Oysa hepimiz çok iyi biliriz ki Türk Polisi istediği kişiyi istediği anda bulunduğu yerden kolayca bulabilir.
Peki, bu gelişim neden Cem Garipoğlu için yaşanmadı? Bu ve buna benzer cevap bekleyen o kadar çok soru var ki, ulaştığımız bilgilerin ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Bir ara Cem Garipoğlu'nun öldürüldüğüne inanmamızı isteyen köşe yazarlarının yazılarını da unutmamak gerekiyor.

Cem Garipoğlu'nun son ifadesinde “keşke ben ölseydim” dediği söyleniyor. Saatlerce ayin yapar gibi bir kişinin canına kıyacaksın, parçalara ayıracaksın, üstüne üstlük aylarca pişmanlık duymadan saklandığın yerde yaşamına devam edeceksin şimdi de “keşke ben ölseydim” diyerek masum olduğuna ikna etmeye kalkışacaksın. Bu kadar da bağnaz bir toplum değiliz. Olayların içinde başka sebepler olsa bile kimsenin başka birinin canına hunharca kıymasına izin verecek vicdanlara sahip değiliz.

Münevver Karabulut hakkında yazılanlar ise şişirme haber boyutunu bile aştı. Basın kimi haklı göstermek isterse mutlaka bir diğerini alaşağı ediyor. Toplum olarak basın haberlerine de güvenimiz kalmadı. Kendilerine bir çekidüzen vermenin zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Farz edelim ki Münevver Karabulut çok kötü biri olsun bu neyi değiştirir ki, her kötü insanı hunharca testere ile kesebiliriz anlamını mı taşıyor? Nerede bizlerin sağduyu denilen duyusu? Duyusuz muyuz, duygusuz muyuz yoksa bilerek körlüğü ve duyarsızlığı mı seçiyoruz?

Birçok sitede Cem Garipoğlu'nun hayranları tarafından Münevver Karabulut’un ipliğini pazara çıkarılmış durumda oysa kendini savunamayacak halde olan, yaşamını işkence çekerek vermiş olan yine Münevver Karabulut’tur. Bir an için empati kurun ve Münevver Karabulut’un sizin kardeşiniz olduğunu düşünün, düşünün ve hissedin. Münevver’in ölüm anını gözünüzde canlandırın, saatlerce yaşadığı işkenceden kendinize pay çıkarın. Eğer bunu başarabiliyorsanız eliniz vicdanınızda iken söyleyin böyle bir ölümü kim hak eder?

Karabulut Ailesi'nin Avukatı Altan Altınyurt, "Cem Garipoğlu'nun Yakalanmasıyla İlgili Bir Tiyatro Oyunu Oynanıyor." Demiş. Bence az bile söylemiş, bu olay baştan sona bir tiyatro oyunu gibi ve izlediğim en iğrenç oyun. İnanıyorum ki bu olayın altından çok başka olaylar da çıkacaktır. Mazlumun yanında olması ile ünlü olan bir Milletin şimdi suçluyu korumasına ve onun tarafından olayı değerlendirmesine anlam veremiyorum. Anlam vermeye çalıştığımda ise işin ucu çok uzaklara yelken açıyor.

Hepimizin münevver Karabulut olup onun arkasında bulunmamız gerektiği bu dönemde çoğunun Cem Garipoğlu olup meydana çıktığını görmek içimi acıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.