23 Ocak 2008 Çarşamba

Bloglara Görsel Nasıl Eklenir?

Öncelikle görsel eklemek için resim ya da fotoğrafımıza Türkçe karakterler içermeyecek ve kelimeler arasında boşluk olmayacak şekilde bir isim verilir.

Örmek: "Bir Bahar Akşamı Rastladım Size" başlığı için şu şekilde bir isim vermeliyiz; "Birbaharaksamirastladimsize" ya da rakamları kullanabiliriz.

Bu işlemin ardından görselimizin boyutuna dikkat etmeliyiz. Görsel boyutunu en kısa ve en kolay Web'de kullanılır hale getiren program ise; Microsoft Office Picture Manager programı ile yapabiliriz.

Bunun için önce görseli açmadan üzerine gelip sağ tıklayarak “birlikte aç” sonra da çıkan seçenekler içinden Microsoft Office Picture Manager yazanı bulup tıklamak gerekiyor.

Görselimizi bu programla açtıktan sonra üstteki “resim” yazan butonu tıklıyor ve o buton içinden “resim sıkıştır” yazanı tıklıyoruz. Sayfanın sağ tarafında “Web sayfaları” yazanı tıklıyor ve “tamam” butonunu tıklıyoruz. Sayfayı kapatıyoruz o esnada “kaydet” , “kaydetme”, “iptal” yazan bir kutucuk açılıyor o kutucuk içinde kaydet yazanı tıklıyoruz.

Şimdi sıra hazırlanmış olan bloga eklemeye geliyor. Bloga resim eklemek içim mutlaka “Html” yazan yeri tıklıyoruz.

Öncelikle sitede daha önce yayınlanmış bir görseli ekleyeceksek, mutlaka kullanıcı adınızı ya da kendi adınızı yazarak medya kütüphanesinde arama yaptırmalısınız. Kütüphanede olan bir görselin aynısını defalarca yüklemek gereksiz yere alan kaybına sebep olacaktır.

Yukarıda olduğu gibi önceden yayına verilmiş olan her görsel kütüphanede mevcuttur ve birini seçmek istediğinizde sağ taraftaki "göster" butonunu tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Daha önce hiç yayınlanmamış bir görseli eklemek için ismini ve boyutunu ayarladıktan sonra "bilgisayardan yükle" seçeneğini seçiyoruz ve çıkan sayfada "gözat" yazan yeri tıklayarak bilgisayarımızda resim neredeyse onu bulup çift tıklıyoruz.

Görselin seçimini yaptıktan sonra "yükle" butonunu tıklıyoruz.

Siteye yüklenen görselin yön ve yeri boyutunu belirliyoruz.

"Yazıya ekle" butonuna tıklayarak görseli blog sayfamızda görünür hale getiriyoruz. Sayfanın html bölümünde olduğumuz için şu an gördüğümüz sadece görselin kodları oluyor.

Bu işlemler bitince sayfanın yukarısından html yazan yerin önünde bulunan" Görsel" yazan yeri tıklıyoruz. Görsel tıklandığında sitenin ön yüzünde yayınlanacak halini görmüş oluyorsunuz.

Bütün işlemleri bitirdiğinizi düşündüğünüzde ise sayfanın sağında bulunan "Önizleme" butonunu tıklayarak işlemleri doğru yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Yapılan işlemlerde bir hata yaptığınızı düşünüyorsanız işlem basamaklarını takip ederek çalışmanızı yenileyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.