18 Aralık 2009 Cuma

Blog Nasıl Hazırlanır?

Blog başlığı yalnız baş harfleri büyük olarak yazılır.

Doğru örnek: Bilmemek Ayıp Değil, Öğrenmemek Ayıpsa Eğer Öğreneceğiz


Yanlış örnek: BİLMEMEK AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIPSA EĞER ÖĞRENECEĞİZ

Başlıklara link verildiği için başlığı ayrıca blog yazısının içine yazmaya yani ikilemeye gerek yoktur. Blog yazımızda virgül, nokta, soru işareti, ünlem gibi işaretlerden sonra bir boşluk bırakıyoruz.

Yazıların sonrasına iki nokta ya da üçten daha fazla nokta koymuyoruz çünkü bunun yeri yok. Tek nokta sözün bittiğini, üç nokta ise sözün devam ettiğini belirtir ama iki nokta ve üçten daha fazla noktalar neyi belirtir henüz çözülememiş bir sırdır.



Doğru örnek: Bilmemek Ayıp Değil, Öğrenmemek Ayıpsa Eğer Öğreneceğiz.

Yanlış örnek: Bilmemek Ayıp Değil…….. Öğrenmemek Ayıpsa Eğer Öğreneceğiz..

Blog konularımızın mümkün olduğunca, en az 200 kelimeden oluşmasına dikkat ediyoruz. Blog konusu içinde anlatılmak isteneni açık ve net bir dille anlatmaya özen gösteriyoruz. Blog yazınızın akabinde paylaşımcıların fikirlerini sunmasını istiyorsanız önce blog sahibi olarak sizin fikrinizin blog yazısı içinde yer almış olması yorumlanması için tercih sebebidir.

Yayınlanan bloglar, blog sahiplerine aittir. Bloglara gelen yorumcuları karşılamak, sordukları sorulara cevap vermek ya da aranılan cevapları bulmasına yardım etmek blog sahibinin sorumluluğundadır.

Sadece kendi bloguna gelen yorumlara cevap veriyor olmak, diğer blogları ziyaret etmemek iyi bir blogger olmaya engeldir. Siz bir blog sahibi olarak blogunuzun diğer paylaşımcılar tarafından yorum almasını istiyorsanız siz de aynı düşünce ile hareket etmeli ve nezaketen de olsa diğer blogları ziyaret etmelisiniz. Şık olanı budur ama tercih tamamen blog sahibine aittir. Yorum alamıyorsanız sebeplerini anlamak için etrafa bakmak yeterli.

Bir bloga yorum yazdığında blog sahibinin size cevap yazmasını bekliyorsunuz ve defalarca dönüp acaba bana bir cevap yazmış mı diye bakıyorsanız ilin ki size yorum yazanlar da ayrı bireyler olarak sizden aynı davranışı bekliyor ve cevap alamadığında hayal kırıklığına uğruyor.

Varsan, düşünüyorsan, seviyorsan paylaşmamak için nedenin yok demektir. Nice güzel paylaşımları hep birlikte paraflamak dileğimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.