31 Aralık 2009 Perşembe

Ayaküstü Dolandırıcılık


Bu anlattığım olay 1992 yılında bizzat kendi başımdan geçmiş bir olaydır. 1992 yılında askerliğim Bilecik iline çıkmış acemi birliğini yapmak üzere Çorum ilinden Bilecik iline gitmek için otobüse binmiş yolculuk başlamıştı. Otobüste bulunanların çoğu askerdi, yanımda oturan şahıs uzaktan tanıdığım olan Mehmet isimli şahidi, onun amcaoğlu Kenan yan tarafımızda bulunan koltukta oturuyordu, onun yanında 35-40 yaşlarında siyah takım elbiseli birisi oturuyordu.


İlk mola yeri olan Ankara Elmadağ'da otobüs mola vermiş herkes ihtiyaç gidermeye başlamıştı. Mehmet, Kenan ve ben beraber bir masa oturmuş birer sigara yakarak çaylarımızı yudumlamaya başlamıştık. Kenan söze girerek yanında oturan şahsın Bilecik'te görev yapan Astsubay olduğunu, izinden döndüğünü Çorumlu olduğunu söylemişti.

Otobüse bindikten sonra Kenan'ın yanında oturan şahısla biz de sohbet etmeye başlamıştık. Kendisinin astsubay olduğunu, Çorumlu olduğunu, Bilecik'te acemi birliğinde görevli olduğunu orada bize yardımcı olacağını, isminin Taner olduğunu söylemişti. Hepimiz çok sevinmiş astsubay bir hemşeri bulmanın mutluluğu içinde yola devam etmiştik.

Eskişehir ilinde tekrar otobüs mola vermiş hepimiz oturmuş beraber çay ve sigara içerek sohbeti ilerletmiştik. Kendisi bizi aynı yere vereceğini, beraber askerlik yaptıracağını kendi yanına alacağından falan söz etmeye başlamıştı. Bilecik ili Bozüyük ilçesine gelince hepimiz otobüsten inmiştik.

Sabah Bilecik otobüslerini beklemeye başlamıştık. Kendini astsubay olarak tanıtan şahıs bize bir hamam olduğunu hamama girmemizi teklif etti. Ben girmeyeceğimi kendilerinin girmesini söyledim. Mehmet isimli arkadaşım da girmeyeceğini söyledi. Kenan ile beraber hamam girdiler biz Mehmet ile dışarıda onları beklemeye başladık. Bir saat sonra hamamdan çıktıklarında ben Mehmet'e hamama girme teklifinde bulundum. Mehmet kabul etti beraber hamama girdik. İsmini Taner olarak söyleyen şahıs ile Kenan bizi beklemeye başladı.

Dışarı çıktığımızda Kenan'ın yalnız olarak bizi beklediğini gördük, Kenan'a Taner Astsubay nerede diye sorduğumuzda ilçe Jandarma komutanlığında olduğunu söyledi, ilçe Jandarma Komutanlığına girerek Taner Astsubay burada mı diye sorduğumuzda öyle birisinin olmadığını, kimsenin gelmediğini öğrendiğimizde Kenan, Taner astsubay isimli şahsın kendisinden 500 TL para aldığını söyledi. Nasıl olduğunu sorduğumuzda; Bilecik'teki komutanlığa bir parça alacağını İlçe Jandarma komutanın şimdi uyanık olmadığını gittiğimiz yerde parasını geri vereceğini söylediğini, kendisini de 500 TL parayı Taner isimli şahsa verdiğini söylediğinde ben hemen şahsın dolandırıcı olduğunu anlamıştım.

Kenan'a bu adam dolandırıcı eğer dolandırıcı değilse biz bu adamı Bilecik'te buluruz diyerek Bilecik minibüslerine binerek Bilecik iline gittik. Kenan babasına telefon ederek tekrar para istemiş ve beraberce Bilecik 9.Jandarma Alay Komutanlığına girmiştik, orada Taner astsubay isimli şahsı sorduğumuzda Alayda görev yapan Taner isminde birisi olmadığını öğrenmiştik.

Korsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.