27 Aralık 2009 Pazar

Ayakkabı Fırlatmak Az Bile





Irak'ı kan gölüne döndüren, Bush'a yönelik ayakkabılı tepkiyi gayet normal, ve haklıdır. O insanların neler yaşadığını nelere maruz kaldığını hep birlikte izledik. Bir milyona yakın masum ve mazlum insanı öldüren, bir o kadarını Irak'ta mağdur bırakan Bush'a, alsana veda öpücüğü köpek haykırışları, eşliğinde ayakkabı fırlatılması, Bush'un yaptığı katliamları anlatan en iyi özet olarak görüyorum. Irak'ı demokrasi özgürlük getireceğim, diye işgal edip, parçalara bölen Iraklı insanları vahşete maruz bırakan Bush'a bir ayakkabı atılmasını tasvip etmeyen aptallar, dillerini biraz da Bush'un önderliğinde gerçekleşen vahşetleri yorumlamaya harcasalar nasıl olur acaba?

Iraklı gazeteciyi, Irak'ın ve dünyanın kahramanı olarak görmekteyim. Eşlerinin önünde aşağılayıcı, onu kırıcı davranışlara maruz kaldılar. Tecavüzler yaşadılar. Alay edilip, insan yerine konmadılar. Tek suçları ise orada dünyaya gelmiş olmaları, güçsüz oluşları fakirliklerinden ve yönetimsel zaaflarından kaynaklanmaktaydı. Bu yaşananlar onların tercihi değildi. Güçlülerin, güçsüzleri ezdiği bu dünyaya atıldı o ayakkabı, bir de ıskalamasaydı.

Asena

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.