23 Aralık 2009 Çarşamba

6. Sınıf Uzay Merdiveni Çalışmaları


6. Sınıfların Görsel Sanat dersinde yapmış oldukları etkinliklerden biri olan “Uzay Merdiveni” çalışmaları sayesinde her yer renk cümbüşüne büründü ve ahenkle keyif veriyor.
Görsel zenginliği ile ilgi odağı olan Uzay Merdiveni çalışmalarında üretebilecek o kadar çok şekil var ki, insan bazen çokluk içinden hangisini seçeyim diye düşünürken yorgun düşüyor.

Uzay Merdiveni çalışmasını bu kadar keyifli hale getiren elbette kullanılan malzemeler oluyor. Öğrenci yaş grubunun elinden bırakmak istemediği Uzay merdiveni çalışmalarına birkaç örnek de bizden olsun istedik ve başladık oynamaya, pardon çalışmaya diyecektik.

Üç boyutlu şekillendirme ve inşa çalışmaları konusunda önce A4 kâğıtları üzerine yapılması düşünülen şekiller belirlenip çiziliyor ve kuru boyalar ile renklendiriliyor. Bu işlemden sonrası uygulamaya geçtiği için daha da keyif verici oluyor. Strafor (köpük) üzerine kürdan ya da çöp şişler ile şekillendirmeler yapılırken renkli oyun hamuru şekillendirilerek çubukların üzerindeki yerini alıyor. Birleştirme yerine de sadece strafor (köpük) kullanılan örnekleri de görmek mümkün.


Kendi yaptığı çalışmasını sergilemek isteyen öğrenciler; isim ve soyadınızı yazarak çektiğiniz ürün fotoğrafınızı etraf1@hotmail.com adresine gönderirseniz bu blogda yayınlanacaktır.

1 yorum:

  1. Arzu ettiğiniz şeyler, beklemekten vazgeçtiğiniz anda gerçekleşir. Bu hayatın, "Sen bakarken soyunamam" deme şeklidir.

    Shutter Island film repliği

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.