24 Ocak 2009 Cumartesi

Yeni Nesil Bir Köy Okulu

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı başlarken Okullarda hummalı bir çalışma yürütülüyor buna bir örnek; Bayburt merkeze bağlı Nişantaşı Köyü.



Köyün Öğretmeni Ali Kemal Ardıç buraya 2002 yılının eylül ayında ilk atama olarak gelmiş ve o günden beri burada görev yapmaya devam ediyor.
Geldikten sonra yaptığı çalışmalar ;
*Hayırsever kişilerden toplanan paralarda okulun, anasınıfının ve 2 lojmanın kalorifer tesisatlarının döşenmesi, jeneratör bağlanarak güvenliğinin sağlanması,(maliyeti 9500 YTL) bu maliyet karşılanırken öğrenci velilerinin hiçbirinden en ufak bir destek alınmamıştır, kendi şifai girişimleriyle bu parayı toplamıştır.
*2006-2007 eğitim sezonuyla yaptığı girişimleriyle milli eğitime okula anasınıfı ve lojman yaptırdı ve anasınıfı şubesi 2 yıldır 18 öğrencisiyle hizmete devam etmektedir.
*Okul lojmanının ve okulun her yıl temizlenerek boyalarının kendimiz tarafından yapılması ve eksiklerinin giderilmesi
*Okula Londra’dan kırtasiye malzemesi, tarayıcı-fotokopi, yazıcı ve öğrenciler için giyecek malzemesi alması,
* Fotokopi makinesi, 3 adet bilgisayar (gerisi gelecek söz alındı) , 3000 watt lık ufo, 2 adet yazıcı, 2 bilgisayar masası, öğrenciler için masa tenisi takımı ve ekim ayı başında projeksiyon cihazının kazandırılması(sözü alındı),
*Her yıl tüm öğrencilerin kırtasiye malzemeleri, önlükleri çantaları ve tüm ihtiyaçlarının hayırsever kişiler tarafından telafi edilerek dağıttırması
*Dershaneye gidemeyecek durumdaki öğrenciler için para toplanarak dershaneye yazdırılması ( yazılan öğrenciler Araklı Anadolu Öğretmen Lisesini kazandı ve bu sezonda yazılan öğrenciden de aynı ya da daha üstün başarı bekleniyor)okula 500 kitaplık bir kütüphane kurulmasıanasınıfı öğrencileri için Kanada’dan bir büyük koli oyuncak getirtilmesi.
* Bakanlığın interneti bağlatmadan önce internetle telefon hattının çekilmesi ve kullanılması.
*Özel bir şirketten temizlik malzemesi alınarak fazla malzemenin 7 köy okuluna da dağıtılması.Fakir öğrencilere şahıslardan ayakkabı giysi ve diğer ihtiyaçların karşılanması için yardımda bulunulması.
*Sınıf tahtalarının klasik tebeşirli tahtaların yerine beyaz tahtaların alınarak kullanılmaya başlanması *Okulun tüm birimlerinin günlük haftalık ve aylık temizliklerinin yapılarak güzel bir görünümde tutulması.
*Okul panoları onur köşeleri yeni mevzuata uygun bir hale getirildi yangın tüpü alınarak yangın köşesi düzenlendi ve sağlık dolabı eczane ve hastanelerden alınan malzemelerle hazır bir halde tutuldu.
*Öğrenciler için değişik kurum ve kişilerden test kitapları kaynak kitaplar vs. alınarak dağıtıldı. Okula vergi numarası alınarak okul aile birliği hesabı açıldı.
*Okul tabelası İstanbul’dan ışıklı mevzuata uygun olarak eskisiyle değiştirildi. Okulun kurumaya yüz tutan kavakları kesilerek parası okulun ihtiyaçlarında kullanıldı ve gelecek yılların odunları hazırlandı.
*Okul Müdürünün kendi girişimleri ile okula bir projeksiyon cihazı alınmış ve tüm sınıflarına kablosuz internet bağlantısı sağlanmıştır.
Okulun websitesi hazırlandı.

En eğlenceli okul sitesini görmek isterseniz buyurun.

Kemal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.