24 Ocak 2009 Cumartesi

Ülkemiz ve Güvenliğimiz

Ülkemizin artan nüfusu ve buna paralel gelişen plansız kentleşme, alt yapı eksiklikleri ve Trafik yoğunluğu, yeni yerleşim birimleri nedeniyle genişlemesi ve buna paralel olarak güvenlik kuvvetlerinin sayısının yetersiz kalması genel güvenlik hizmetlerini olumsuz yönde etkileyen belli başlı faktörler olarak Ülkemiz genelinde göze çarpmaktadır.

Ayrıca iç ve dış turizmin getirdiği hareketlilik, ticaret ve ulaşımdaki canlılık, tarihi ve turistik yer sayısının fazlalığı, Ortadoğu, Afrika ve eski Doğu Bloğu (Polonya, Romanya, Macaristan, Ukrayna, Rusya v.s ) ülke insanlarının ticaret, ziyaret veya eğlenmek amacıyla daha ziyade Ülkemize gelmeleri, turistlerin problemleri de güvenlik hizmetlerini ciddi bir biçimde etkilemektedir.

Bunun yanı sıra cezaevine giren kişilerin içeride eğitilmeleri neticesi profesyonel suçlu pozisyonunda çıkmaları ve öğrendiklerini tatbik etme konusunda kendilerini şartlandırmaları, daha büyük suçlara tevessül etmeleri ya da suç işleme konusunda cesaret kazanmaları, kanunsuz yollardan para kazanmayı amaç edinmiş kişiler ve bunların oluşturduğu organize grupların otorite kurma çabaları, çok sayıda işsiz genç kitlenin bunlara özenti duymaları gibi diğer faktörlerin de genel güvenliği etkilediği bir gerçektir.

Ülkemiz genelinde meydana gelen olayların geneline bakıldığında; Kaçakçılık, Uyuşturucu madde ticareti, Hırsızlık, Oto Hırsızlığı, Gasp, Cinayet, Yankesicilik, Dolandırıcılık, Kapkaç ve Fuhuş suçlarında artış görülmektedir.

Her türlü zor ve olumsuz şartlara rağmen, emniyet ve asayişin temininde asıl amaç suçun oluşmadan önlenmesi prensibinden hareketle; suç ve suçlularla mücadelede vatandaşın sevgi ve güvenini kazanarak daha iyi hizmet yapabilme, Toplum Destekli Polislik kapsamında vatandaşlarımızın desteğini almak güvenlik kuvvetlerimizin birinci hedefi olması gerekmektedir.

Genel güvenliğin sağlanmasında, tüm vatandaşlarımızın güvenlik kuvvetlerine azami yardımda bulunmasının, Ülkemizin daha güvenli ve yaşanılır bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemesini sağlayacağı aşikârdır.

Daha huzurlu ve daha güvenli yarınlar temennisi ile...

Korsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.