24 Ocak 2009 Cumartesi

Paralarımız

Harçlıklarım ve harçlıklarımı harcadığım yerler. Her banknotta çocukluğuma dair güzel anılarım var. Bakkal Raşit Amca paralarımda gözü vardı. Dükkanına benim ilgimi çekecek ne varsa getirirdi. Biriktiremezdim harcardım. Nur içinde yatsın çok paramı yemiştir.

Ablam ise para biriktirme konusunda çok becerikliydi. O biriktirir ben harcardım. O kadar eski paralar var ki elinde, benim çocukluğumun yetişmediği delikli paralar bile ablamda mevcut. Ne paralar geldi geçti elimizden, sıfırlarını bile atarak yola devam ediyor.

Bakıyorum da eski paralara her dönemin harçlık miktarıydı, bankadan ilk çıktıkları andaki tazelikleri bozulmasın diye katlamamaya özen gösterirdim. Bir dönem paralar üzerine yazılar yazılıyordu. Bazen komik, bazen ise küfür nitelikli hatta telefon numarasını paranın üzerine yazanlar bile oluyordu. Kendi telefon numarasını değil tabii ki. O an not edecek kağıt bulamadığından paranın üzerine not almayı uygun görüyorlardı belki de. Madem telefon numarasını paraya yazıyorsun harcama sakla o zaman "kim acaba bu bir arayayım" diye düşündürerek bizi de yoruyorsun ki:)


Daha fazlasını görmek istiyorsanız, buradan görebilirsiniz. 1, 2, 3, 4

1 yorum:

  1. Bu Toprak

    Kulakları sağır,
    Gözleri kör eden bu kara duman,
    Bir gün mutlaka silinecek ufuktan.
    Umutlar, tomurcuğu çatlatacak
    Türküler yeniden yakılacak.
    Ve herkes
    Bu uğurda can veren gardaşları
    Fikri hür, vicdanı hür bacıları
    Çeri çöpü aşa çeviren anaları
    Unutmayacak
    Ve her zaman
    Saygıyla anacak.

    19.28
    Cumartesi
    01 Aralık 2012

    Muzaffer Aytekin
    Mirhani

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.