24 Ocak 2009 Cumartesi

Denizler ve Küresel Isınma

Balık tuttuğumuz, eğlencemiz olan mavi sular...
Deniz bizim eğlencemizken ayrıca bir barınaktır; balıkların...

Binbir çeşit balığın bulunduğu mavi sular artık yavaş yavaş kirleniyor. Genellikte biz kirletiyoruz. Denize gidince yediğimiz içtiğimizin atıklarını, ambalajlarını denize atıyoruz. Bu yüzden suda yaşayan canlılar ölüyor.
Hepimiz gemilerin battığını duymuşuzdur. Yakıt taşıyan gemiler batınca denizin rengi bir değişik oluyor. Asıl sorun rengin değişikliği değil, canlıların soyunun tükenmesi. Küresel ısınmanın sebebi gibi bunun da sebebi
biziz. Küresel ısınma yüzünden de deniz suyu buharlaşıyor kavurucu sıcaktan. Son günlerde yağmur yağmaya başladı ama giden sular daha tam olarak gelmedi.

Belki 2050'de, 2070'de sular tamamen tükenecek ve balıkların yaşam ortamı kalmayacak. Dünyanın 3/4 ü sudur. Biz ''tükenmez tükenmez'' diyoruz ama yavaş yavaş tükeniyor. Sözün kısası hem suyu tasarruflu kullanalım hem de denizi kirletmeyelim. Balıklar için...

Ram0

1 yorum:

  1. Monotonluğun tekrarla tatbikatla hiçbir ilgisi yoktur. Hayatta her ne konuda olursa olsun başarının yolu tekrardan ve çok çalışmaktan geçer.

    Paulo Coelho

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.