24 Ocak 2009 Cumartesi

Ben Yanmasam, Sen Yanmasan, Biz Yanmasak Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa?

Ülkem ekonomik krizde tıpkı dünya gibi, işsizlik can almakta, gençler intihar eşeğinde dolanmaktadır. Alım gücü kalmayan insanlar,çocuklarını ihtiyaçlarından mahrum kalmasın diye kuru ekmek toplamak zorundadır.
İşkenceden ölen gençlerimiz var. İdeolojik kıyımlar, ben daha güçlüyüm yaptırımları ile canından bezenler için son damla taşmak üzere pusuda bekliyor. Vatanımın bir yerlerinde bir şeyler oluyor. Dokuz saat süren bir çatışmaya Antalya'dan kargo uçağı yollasan bile yetişirken, yetişebilen olmuyor.

Ülkemi yöneten partiler koltuk sevdasına düşmüş.Yerinden kaldırabilene aşk olsun! Medya işi gücü bırakmış Hükümetle uğraşıyor ama amacı bizi aydınlatmak değil. Başka amaçlara hizmet ediyor. Kapatma davası diye aylarca ortalığı bulandırdılar be arada Hükümet görevine bakamadı davanın derdine düştü. Bu süreç yine vatandaşa yüktü.

Yanma zamanıdır şimdi!

Sevdiğim şair Nazım Hikmet Ran ve en sevdiğim şiirinin vurucu sözleri geldi aklıma ve başlık yaptım. Birileri elini taşın altına koymalı, yanmalı. Yanarak çıkılıyorsa aydınlığa gerektiğinde hepimiz yanmalıyız. Ben yanmayayım da yerime başkası yansın ama onun yanması sonucu oluşan durumdan ben faydalanayım düşüncesi ile yaşamak bünyeye zarar. Asalakça yaşamaktansa, mertçe yaşamayı tercih edecek erdeme sahip olan bireylerin çokluğu ile ilerledik Bundan sonra bir ilerleme göstereceksek de yine bu çokluk sayesinde olabilir.

Yapılan haksızlık bana değil nasıl olsa diye düşünerek olayları kenardan izlemeyi tercih edenler bir gün gelir ve ona benzer bir olaya düştüklerinde başkaları tarafından kenardan izlenirler. Korkmayacaksın doğruyu söylemekten, eğilmeyeceksin minnetten. Bu hayatı ya adam gibi ya da paçavra gibi yaşama tercihini doğru yapacak ve sonrasında şikayet etmeyeceksin.

Güçlü olan güçsüzü eziyor ise senin de bunda suçun var bileceksin. Arkası olan değil, haklı olan kazanmalı her zaman. Sanma sana gelmez, sanma sana değmez. Günle birlikte dönen devran seni de içine alıp yola getirir. Dik durmayı ya bileceksin ya da öğreneceksin. Cesaretini yitiren insan her şeyini yitirmiş demektir. Yitik misin, yitmek üzere misin?

Söyle bana sen nesin?

Paraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.