24 Ocak 2009 Cumartesi

Aşkın Bedensel Boyutu



Kralın biri kendi halkından bir kadına âşık olmuş. Fakat kadın kralı değil yardımcılarından birini seviyormuş. Kral isterse zorla o kadını alabilirmiş ama zorla güzelliğin olamayacağının farkında imiş.



Bu duruma çok üzülüyormuş. Zamanında bu kralın babasına da vezirlik yapan saygın ihtiyar bu durumu çözebileceğini söylemiş ve krala sen hiçbir şeye karışma! diye telkinde bulunmuş. Kral, bu ihtiyara çok saygı duyuyormuş. Vezir emretmiş. Bu kadınla aşığını huzura getirin! Diye.
Sonra ikisini çırılçıplak soyun ve birbirlerine sarılsınlar. Onları bu vaziyette iple bağlayın!
Kral yaşlı vezire kızmış. "Ne yapıyorsun? Onların en büyük hayali bu!"
Vezir, "sakin ol!" demiş. Bu âşıkları bağlamışlar tam 24 saat.
Bir insana sıkıca sarılmak, sevdiğin bir insana... Bu çok hoş. Ama kısa bir süre için. Eğer bu sarılmayı uzatırsanız bu bir kâbusa dönüşebilir.24 saat içinde bu âşıkların ter kokuları, dışkıları birbirine karışmış.
...
24 saat sonra kral vezir ve adamları gelmişler. Vezir emir vermiş." Onları çözün!"
Çözülür çözülmez her biri birbirlerine bakmadan süratle uzaklaşmışlar. Birbirlerinden mümkün olan en kısa sürede...
Vezir krala dönmüş ve şöyle demiş:
Artık onun bir aşığı yok. Gönlünü ferah tutabilirsin.
Evet, aşk bedene iskelete indirgendiğinde sonuç bu olur. Bütün bu ilişkilerde sonuç aynıdır. Aşk fiziksel bedene ait olan bir ihtiyaç değildir. Eterik bedene yani ikinci bedene ait bir ihtiyaçtır. İki aşık bunu bedene indirgediğinde sonuç hep hüsran ve hayal kırıklığı olur. Birincil öneme sahip olan şey, ruhların bir ruh içinde erimesidir. Bedenler bunu yapamaz.

Pozitif Adam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.