21 Ekim 2008 Salı

Kumrim

Kumruları bilir misiniz? Çok masum kuşlardır çok sevimlidir. Hepsi öyledir kuşların ama benim kumri başkadır. Onu aldım bir gün PDR merkezinde çalışan doktorların yanına götürdüm.
Evde çok sıkıntımız yoktu ama birbirimizle çok didişiyorduk. Her söylediğimiz birbirimize batıyordu, derslerimizde de çok başarılı değildik. Benim amacım okul içerisindeki başarısını sağlamaktı. Tabii bunu yapabilmek için de aile yaşantısının da değişmesi gerekli. Aileler bunun gerektiğini bilmeli.

Doktorumuz kumrimi hipnoz yöntemini kullanarak tedavi uyguladı. Hayatta yaşadığı olumsuz ne varsa bilinç altında, bu olumsuzlukları yaşarken yanlış yorumlar yaparak hayata baktığını kumrimin iç dünyasına girerek yaşanılan ne varsa bunlarla mutlu olmayı gösterdi. Bunu da olumlu telkinler vererek başardı. Derslerine şimdi daha sıkı bağlandı, diyaloglarımız daha uyumlu kumrim beni anlıyor, ben de onu anlıyorum. Benim kızdığım bir şeye onun olumlu yaklaşımı beni daha da sakinleştirdi. Bu nedenlerle her şeyi birbirimize daha iyi anlatıyoruz. Benim ders anlatmamdan hoşlanmayan kumrim artık beni dinliyor. Bu duruma karşı şaşkınlığım hala sürse de belli etmemeye çalışıyorum.

Bunu yabana atmayın. Aslında her insanın bir psikolojik danışma rehberine ihtiyacı var ama bunu iyi bilen doktorları bulmak çok önemli. Bizim uyguladığımız, hipnoz yöntemini kullanarak tedavi etmek. Bir nevi hasarlı yapılı onarmak. Bu uygulamanın esasında doktor çocuğun anne karnına hamilelik dönemine kadar inip çocuğun yaşadığı olumsuzluklar, içinde ukde haline getirdiği tüm olaylara, ilkokul, lise dönemlerinde yaşanılan beynin arka plana attığı bütün kötü olayları bellekten temizleyerek işe başlıyor. Böceklerden korkan kumri artık etkilenmiyor bile, matematiği sevmeyen kumri artık onu dahi seviyor. Hayata format atmak gibi bir olay.
Benim kumri mutlu ya ben daha da mutluyum şimdi.

Yazar: Kastamonu

1 yorum:

  1. Aşkın bir yolu vardır, Her yaşta başka türlü geçilen. Aşkın bir yolu vardır, Her yaşta biraz geçikilen.

    Murathan Mungan

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.