23 Eylül 2008 Salı

Yüzyılın Deneyi

Dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma merkezi olan CERN de yapılan bu deney dünyanın oluşumu ile ilgili. Yerin 100 kat altında yapılan bu deneyin dünyaya büyük ölçüde yararı olabileceği gibi zararı da olabilir.

 CERN bilim adamları projenin birinci adımında protonların 27 km aralıkla döndüreceklerini açıkladılar.
Benim düşüncelerime göre çok büyük bir enerji açığa çıkacak. Eğer bu enerji doğru olarak kontrol edilemezse birkaç büyük ülke yeraltına göçerek kaybolacak.

Hiroşima'ya atılan atom bombasının bugün bile çok büyük bir etkisi varken ve hala yeni nesillere zararı devam ediyorken bu atom bombasından 1000 kat daha güçlü bir enerjinin ortaya çıktığını ve bunun kontrol edilemediğini düşünebiliyor musunuz? Eğer bu enerjiyi bu projeyi yönetenler ve diğer bilim adamları kontrol edemezlerse ve bunun sonucunda birkaç ülkenin kaybolması gibi kötü sonuçlar meydana gelirse insanlığa bunun hesabını nasıl verecekler?

Yazar: Büşra Gök

2 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL OLMUS HABERDE ÇOK İLGİNÇ BÜŞRACIM HEBRİN ÇOK GÜZEL

    YanıtlaSil
  2. su gibi anlatmışsınız, tebrik ederim.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.