23 Eylül 2008 Salı

Trafik cezaları katlanıyor



Trafik Kanunu'nun değişimi amacıyla yasa taslağı hazırlandı. Trafikte kemer takmamanın cezası 55 YTL'den 125 YTL'ye çıkıyor. Alkollü araç kullanan ise, 750 YTL ceza ödeyecek.



BELEDİYELERE TRAFİK CEZASI KESME YETKİSİ:

Belediyeler, yerleştirdiği teknik cihazlarla, tespit ettiği kural ihlali dolayısıyla idari para cezası vermeye yetkili olacak.

EHLİYETLER DEĞİŞECEK:

Sürücü belgesi sınıfları ve bu sınıflar ile kullanılabilecek araçlar, BM Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi ve AB mevzuatına göre düzenlenecek.

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANANA 1 YILA KADAR HAPİS:

Sürücü belgesi olmaksızın veya sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanan kişi 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Eskiden bu durumdakiler 1 aydan 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmayanlara 125 YTL idari para cezası verilecek.

HIZ SINIRLARI DÜZENLENDİ

BÖLÜNMÜŞ YOLDA HIZ SINIRI 110: Azami hız sınırları, eskiden, şehir içi 50 km., şehirlerarası tek şeritli karayolunda 90 km. ve otoyolda 120 km. idi. Bölünmüş yollarda hız limiti 110 km. olacak.

3 yorum:

  1. trafikte kendimden değil de karşı taraftan korkanlardanım...

    YanıtlaSil
  2. geçenlerde bir kaza atlattım bu sebepten olmalı...

    YanıtlaSil
  3. bir dikkat on bin hayat demek benim için...

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.