24 Eylül 2008 Çarşamba

Seracılık


Sera ile uğraşanlar bu işin en inceliğine vakıftır. Özen ister ve bir anlık dalgınlık ya da ihmal sonucunda tüm mahsul boşa gider. Uygulamaların saatine çok dikkat etmek gerekir.



 İlginç uygulamaları da vardır. Yazın o sıcak altında seraya girip çalışmak ne de zordur. Bünye sürekli su kaybeder. Sera işinde mevsimlik işçiler çalıştırılır.

Seradaki ürünün lezzeti için arıcılık sektörünün bir uygulaması var ki insan aklına durgunluk veriyor. Seranız için arı randevusu alıyorsunuz. Bu konuda eğitimli ya da işin ustası olan kişi sizinle istediğiniz saatte buluşuyor elinde kovanları ile birlikte seraya girip kovanların kapağını açıyor.

Sanki arılara özel bir eğitim ya da komut verilmiş gibi hepsi birden başlıyorlar seradaki ürünü gezmeye işleri bitince de hemen kovanlarına geri dönüyorlar. Arıların bu profesyonel hareketlerini izlerken onlara hayran kalmamak mümkün değil.

5 yorum:

  1. gercekten hayran kalmama mükün deil

    YanıtlaSil
  2. Tabiatı yaratan ALLAH her şeyi yerli yerinde yaratmıştır.Herşeyi tam ayarında yaratmıştır,ne fazla, ne az, işte buda ALLAHın bir mucizesidir.Örneğin arılar bile kendi zekasını kullanarak hem bize hemde kendilerine faydaları oluyor.KISACASI BU BİR MUCİZE olarak adlandırılabilir...

    YanıtlaSil
  3. şaşkınlıkla seyrediyoruz...

    YanıtlaSil
  4. seracılıkta çok para var.

    YanıtlaSil
  5. Arıcılık işi de çok ilginç başka bir zaman bu konuya da değinmek istiyorum.
    Hepsi özel eğitim almış gibi inanılmazlar.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.