30 Eylül 2008 Salı

Nanking Katliamı










Japonya ile Çin savaş içinde idi.1931 de Mançurya'dan başlayan Japon işgalinin en son kale olan Nanking'e doğru ilerlemesi sırasında yaptığı insanın kanını donduran işcecelerin başlaması olayıdır.
Japonlar şehri kısa bir kuşatma sonunda aldılar ama Çinlilere büyük işkenceler yaptılar. Sadece Nanking'i ele geçirmiş olmak onlara yetmedi.


Yapılan tecavüzlerin sayısı meçhul, genç, yaşlı, çocuk demeden her türlü kötü muameleyi hiç acımadan yapmışlardır. Oysa hedeflerine ulaşmışlar ve Nanking ele geçmişti ama Japon askelerinin içindeki hırs ve ezme isteği tükenmek bilmiyordu. Kadınları kullanıyorlar hatta ordu birlikleri içinde Comfort Women(rahatlatıcı kadın)isimli fahişelere çevirmişlerdi. İnsanlıkla ilgileri kalmamış kundaktaki bebeklere bile işkence yapıyorlardı.Öldürme konusunda bildikleri her türlü işkence yöntemini kullandılar.

O günlerden geri kalan ise büyük bir insanlık ayıbıdır. Hunharca katlettikleri, vahşetin her dozunu yaşattıkları, kendi tarihlerine kara bir lekedir.Bu olay 1937 aralık ayı ile 1938 mart ayı arasında olan çok önemli Japon savaş suçudur.155,000 tane yanmış ceset bulunmuştur. Japonya, Çin'den hala özür dilemektedirler. Bir Japon savaş suçu daha ise Birim 731 isimli laboratuvarda insanları denek olarak kullandıkları hatta keserek inceledikleri bilinmektedir.
Devamını okumak için tıklayınız.

Yaptığım bu araştırma çok okunan bir haber sitesi olan muhabirtürk tarafından yayınlanmaktadır.


1 yorum:

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.