22 Eylül 2008 Pazartesi

Enerjinin Daha Verimli Kullanılması

Enerjinin daha verimli kullanılmasına yönelik olarak toplumun enerji kültürünün ve verimlilik bilincinin geliştirilerek, enerji kayıplarına son vermek adına çalışmalar birçok uygulamalar yapılmıştır.
Ne kadar çalışma, uygulama, duyuru da yapılsa bu olgu bireysel davranışlar ile ya hayat buluyor ya da askıda kalıyor.


Öncelikle Kurum binaları içindeki tüm akkor Flamanlı lambalar tespit edilerek yerine tasarruflu ampullerle(kompakt flüoresan) değiştirilmiştir. Bu tedbir ile ne kadar tasarrufa ettiğimiz malumdur.
Klima kullanılırken pencerelerin kapalı olarak kullanılması gibi uyarılarla daha bilinçli bir tüketim şuuru oluşturulmaya çalışılmaktadır. Konu ile ilgili enerjinin önemi, enerji kaybının maliyet ve sonuçları konusunda bireyler bilgilendirilmektedir.

Her kurum gibi her birey de kendi payına düşen tedbiri almış olsa enerji kaybımız en aza inecektir. Bu şekilde yaşamayı alışkanlık haline getirmekle de gelecek nesil enerjiniz değer ve önemini anlayarak gereken özeni göstererek harcamaya dikkat edecektir.

3 yorum:

  1. daha önemli işlerde enerjiyi kullanmalıyız ve enerji tasarufu yapmalıyız..

    YanıtlaSil
  2. küresel ısınma bizim sonumuzu getirecek bundan korunmak için her hirli gaz üreten araçlara filitre takılmalıdır.belki küresel ısınmayı yavaşlata biliriz.

    YanıtlaSil
  3. yusuf aksu ilk öğretim okulu23 Eylül 2008 00:16

    türkiyenin sonu
    bir sürü bilim adamlarımız kazar nedeniyle öldü ve kimse araştırmadı ve kaza deyip geçti.bunların komple oldunu kimse düşünemedi ama altında neler yatıyo bunları kimler yapıyo türkiyenin sonu nereye gidiyo dış ülkelerin hedefinde artık türkiye var sıradaki savaşılacak ülke bizim ülkemiz kim dur diyecek artık basımızdakinler hiç bir sey yapmıyo sadece dertleri para para para bunu düzeltecek olan biziz yani yeni nesil ülkemizi yüceltecek olan biziz bunun için cok calışmalıyız ve bunun bilincindeyiz.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.