24 Eylül 2008 Çarşamba

Egzotik Çiçek Kaktüs



resimle ilgili kaktüs, çiçek, diken, böcük..





Bilgisayarın yaydığı radyasyondan bir nebze de olsa korunmak için bilgisayarımızın yanında kaktüs çiçeği bulundurmamız gerektiğini öğrendiğimden beri kaktüs çiçeğine karşı bir merak uyandı içimde.
Kaktüs, dikenli ama egzotik görünümlü hatta kovboy filmlerinde aranılan bir fon detayıdır. Kurak iklim bitkisidir. Uzun süre susuzluğa dayanır hatta çok susuz kaldığınızda kaktüs çiçeğinin damarlarında barındırdığı sıvıyı içerek susuzluğunuza kısmi çözüm bularak çölde yoluna devam edenleri yine filmlerde görmüştüm. Bu kadar artistik ve gözde bir çiçek olarak hafızamda yer alması boşuna değilmiş. Bünyesinde suyu barındırması onu değerli kılarken şimdi bilgisayarların radyasyonunu kendine çekmesi ile bizim sağlığımıza katkıda bulunması ile iyice gözüme girdi. En sevdiğim çiçek kaktüs oldu, en değerli çiçek olarak da artık kaktüsün üzerine çiçek tanımam.

5 yorum:

  1. Tabikide bazı bitkilerin kendine, bazılarının ise bizlere faydası vardır.Bize faydası olan bir çiçek olan kaktüs faydasını okuyunca çok şaşırdım.Çok ilginç ve güzel olan bu çiçeği daima sayısını arttırmaya çalışalım... MeLiK

    YanıtlaSil
  2. http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=420656

    bu linkte Radyasyonu nasıl engellediği haberi var.

    YanıtlaSil
  3. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1945

    buraya da bir bakmalısınız.

    YanıtlaSil
  4. BİLGİSAYARLARIMIZIN YANINDA MUTLAKA BİR KAKTÜS OLMASI GEGREKTİĞİNİ BİLİYORMUYDUNUZ?ASLINDA HER ODADA BİR KAKTÜS OLMASI GEREKLİYMİŞ YAYILAN RADYASYONDAN BİZLERİ KORUMASI.


    devamını okumak için bu adresi ziyaret etmelisiniz.

    http://3210.blogcu.com/kaktusun-faydalari_2203169.html

    YanıtlaSil
  5. bunu öğrendiğim çok iyi oldu, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.