23 Eylül 2008 Salı

Bunu Biz Yaptık


Dolu barajlar, güzelim yaz yağmurları, hamak kurduğumuz ağaçlar...
Yaşamakta olduğumuz dünyada artık bir felaket hâkim. Bu felaket nereden geldi diye sormaya gerek yok. Çünkü o felaket biziz. Sürekli orman yangınları oluyor. Güneşe de suç atmayalım. Bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre çıkan orman yangınlarının %94’ünü insanlar tarafından oluşuyor.



Akciğerimiz olan ağaçlar yok oluyor. Ağaçların yok olması demek ciğerlerimizin yok olması demektir. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız dünya yok olma sürecine girdi. Bilinçli ağaçlar dikmeliyiz. Örneğin su gerektirmeyen ağaçlar vardır. Çam, kaktüs, badem gibi ağaçların ekimi yapılarak hem su tasarrufu hem de ağaç sayısının artırılmasına gidilebilinir. Sonuçta yanan ormanlarımızın yerine yeni ekimler yapılmalı bu ağaç ekimlerinde de doğru bir planlama ile her anlamda tasarruf sağlanmalı.

Bizden öncekiler nasıl bu vatan uğruna canlarını feda etmişlerse, bize emanet edilen bu vatanı yarınlara teslim etmek için tüm çabamızı ortaya koymalıyız. Vatanımızın lehine olan ne varsa yapmaktan çekinmemeliyiz.
Dünya susuzluk çekerken bizler de bu konuda suyu tasarruflu kullanarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.. Aslında sadece biz değil bütün dünya tasarruflu olmalı ve savaşlara engel olunmalı.
“Bu dünyadan yarın göçeceğiz.” Diye düşünmemeliyiz.


Yazar: Ramazan Erkeneli

2 yorum:

  1. BU HABERDE ÇOK İLGİNÇ VE DİKKAT CEKİCİ GÜZEL OLMUŞ

    YanıtlaSil
  2. Evet Ramazan çok güzel olmuş.Dediklerine katılıyorum.Bu başarını tebrik ediyorum.İnşallah bir daha yangın felaketi olmaz.Hem bizim hemde ağaçların yüreği yanmasın... ๓єlเк

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.