22 Eylül 2008 Pazartesi

Bayram Şekeri














Tadı tuzu eskide kalan anısı ile avunduğumuz bayramlar. İstesek bile geri dönemediğimiz günler.

Çocukluğumuzun en şatafatlı günleri, Bayramı bayram gibi yaşadığımız günler. Günler öncesinden hazırlıklar başlardı ve bu hazırlık tüm aile bireylerini kapsardı. Her şeyin yenisi alınırdı. Yeni elbise, yeni ayakkabı, yeni terlik gibi, evde miadı olmuş olan eşyalar bile bu yenilenme olayından nasibini bayramlarda alırdı. Belki de bu yüzden bayramın gelmesini sabırsızlıkla beklerdik.

Ben en çok Rahmetli Dedemin torunları için aldığı ve bir odada tuttuğu uçan balonumu almayı çok severdim. Paha olarak ailem bana çok değerli eşyalar alırdı ama benim gönlüm hep o uçan balondaydı. Rahmetli Dedemin torunlarının hepsi gelince bir odada kendi etrafında toplayarak kitap okuduğu o güzel günler belleğimden hiç silinmedi.

Çok bayram geçti üzerinden ama hiçbiri o eski bayram tadını veremedi. Bayramlar çocuklar için daha önemlidir. Onlar sevindirilmeli ve bayram olduğunu bayram yaparak yaşamalılar. Bu bayram bir çocuk sevindirin. Hiç düşünemediği bir elbisesi, hiç hayal etmediği bir ayakkabısı olsun. O çocuğun gözleri bu bayram sizin sayenizde mutluluktan parlasın. Bayram şekeri tadında bir bayram yaşasın.

1 yorum:

  1. Bir insanın yüzünde taşıdığı ifade;
    Sırtında taşıdığı elbiseden mühimdir.

    Dale Carnegie

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.